catalunya industrial

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
L’augment de persones, l’increment de producció del camp i l’existència de capitals derivats dels comerç són algunes de las causes que incideixen de ple sobre el fenomenhistòric de la primera industrialització. eindustrial
Paisatg
Concepte
Amb el nom de Revolució Industrial es designa el procés a través del qual, mitjançant una nova fontd’energia diferent de l’animal, l’humana o l’eòlica, la calor es transforma en treball mecànic i s’aplica al funcionament d’una màquina, aconseguint per primer cop produir objectes engran quantitat.
Es tracta d’una autèntica revolució que arriba fins avui i que no es refereix només a canvis tècnics de producció, sinó que té conseqüències múltiples i hocapgira tot: la manera i el lloc de viure, les tècniques del transport, les societats i les formes de pensar.
Cronologia
La primera fase de la Revolució Industrial –períodeen el qual la font d’energia principal va ser el carbó- abasta des dels volts del 1770 fins aproximadament el 1880. A partir d’aquesta darrera data hi ha una nova expansióindustrial que es caracteritza per l’ús de l’electricitat i el petroli com a fonts d’energia. Tanmateix però, el vapor encara té molta importància avui: tant a les centralstèrmiques clàssiques com a les centrals nuclears és el vehicle per obtenir el moviment de la turbina i, per tant, del corrent elèctric.
Geografia de la primera fase de la RevolucióIndustrial el qual d
La Primera Revolució Industrial va ser un fenomen exclusivament europeu en estaca com a pioner el paper representat per Anglaterra. Fou allí, durant lasegona meitat del s. XVIII, on es va obrir les portes de l’era industrial: la màquina de vapor de James Watt, millorada a partir dels 1769, en constitueix el símbol màxim. 3
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sector industrial a Catalunya
  • Estudi del sector industrial a Catalunya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • Expansió industrial segle xix a espanya i catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS