catedral de lleó

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
F.34 Catedral de Lleó

Context històric: Enrique de burgos conegut com a Maestre Enrique, era segons sembla un arquitecte dorigen francès. Bon coneixedor de les noves solucions arquitectòniquesiniciades al país veí, la documentació el relaciona amb la construcció de les catedrals de Lleó i Burgos, mentre a la capital de Burgos participa en la segona fase de les obres. A Lleó hi participa desdel principi tot i que no es lautor dels plànols. Quan va morir el va substituir Juan Perez col·laborar seu i també actiu a Burgos i a Lleó.

Característiques:
- Utilització de planta basilical ode creu llatina
- Lluminositat en les obres
- Ús de l’arc apuntat i de la volta de creueria
- Grans finestrals que van ser ricament ornats amb vitralls de colors
- Els gablets i els pinacless’utilitzen per accentuar la verticalitat dels edificis.

Descripció formal:
La façana occidental que dona accés al recintes consta d’un cos central dividit en quatre franges superposades. A la partinferior de l’entrada hi trobem una triple portalada ogival ricament decorada amb, escultures, un trifori, una gran rosassa i finalment un gablet flanquejat per dos pinacles. Separades aquest cos es drecendues torres quadrades de mes de 60m d’altura també coronades per pinacles.
Els extrems dels transsepte també acullen interessants portalades seguint el model del cos central. Els murs laterals estroben seccionats pels contraforts i els arcbotant coronats per pinacles que acullen el pes de la volta interior de la nau central, i alhora permeten obrir nombrosos finestrals entre ells.
L’interiorpresenta una planta basilical cruciforme de tres naus la central molt mes altra que les laterals, seguida per una capçalera formada per uns transsepte també de tres naus i un absis de dos trams rectesde cinc naus amb un deambulatori amb cinc capelles radials de forma trapezoide. A causa de la poca longitud de trams del cos central, la catedral presenta una capçalera molt gran, fet que provoca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catedral de lleó
  • el lleo
  • Lleida
  • no se lleer
  • llee
  • La catedral
  • catedral
  • Catedral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS