Celda 211

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Janet Capdevila Ramírez
Seminari Jaume Peris
24/10/2011
T1 A

ARTICLE D'OPINIÓ

FOTÓGRAFO DE GUERRA, James Natchwey


En observar les fotos de James Nachtwey en el documental “Fotògraf deguerra”, em faig un hàbil retrat d'aquest personatge i una reflexió de l'ofici fotògraf de guerra.
Demostra un treball llarg, profund i compromès on es veu que ha estat a prop de la mort, delsofriment, del dolor, de la guerra, de la violència extrema, de la injustícia, de la pobresa i de qualsevol altre mortal comú.
La càmera és la silenciosa acompanyant de Nachtwey en el seu recorregut pelsmajors llocs de conflicte a nivell mundial. Apareix com a perfeccionista, metòdic i rigorós en el seu ofici, la qual cosa es reflecteix en la seva aparença: sobri en el seu vestir, pèl i abillamentimpecables, fins i tot en les pitjors circumstàncies. Els plànols llargs ho caracteritzen com un home controlat, que no s'exalta amb facilitat i, en el moment de crisi, conserva la calma i pren decisionsencertades, característica que ell considera fonamental en el seu treball.
La bojeria del seu treball el porta a viure situacions extremes en que el fet no és tenir por o no tenir-ne, sinó com t'hienfrontes. Mai estar satisfet, mai té la sensació d'haver acabat, ja que diu que sempre hi moltes coses per fer d'avant tanta tragèdia. L'optimisme és el que el fa que no sigui un cínic, i el facipensar que les guerres no s'acabaran mai; però el que he admirat es que ha renunciat i sacrificat tot per la feina. La seva mirada sent fotògraf de guerra és per volguer donar un missatge a la humanitatde les grans desgràcies i la gran pobresa al món. Crec que les seves imatges tan diretes, tan dures, tan reals, tan emotives, estan despertant un sentiment de solidaritat i en part de culpabilitat enles societats mundials, on cada membre es para a reflexionar sobre ell mateix i sobre la situació de diferents països i families com ho fa Natchwey cada cop que fa una fotografia.
Mitjançant la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • celda 211
  • Celda 211
  • Celda 211
  • Analisis pelicula celda 211
  • Analisis De La Pelicula Celda 211
  • Sinopsis Celda 211
  • Analisis pelicula celda 211
  • Celda 211

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS