Central hidroelèctrica

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
Central hidroelèctrica
Una central hidroelèctrica és aquella que genera electricitat gràcies a l'aprofitament de l'energia potencial de l'aigua emmagatzemada en una presa situada a un nivell mésalt que la central.
L'aigua és conduïda mitjançant una canonada de descàrrega des de l'embassament a la sala de màquines de la central, on gràcies a una o diverses turbines hidràuliques es produeix lageneració d'energia en alternadors.
Les dues característiques principals d'una central hidroelèctrica, des del punt de vista de la seva capacitat de generació d'electricitat són;
La potència; que ésfunció del desnivell existent entre el nivell mig de l'embassament i el nivell mig de les aigües baixes de la central, del cabal màxim que hi pot circular i de les característiques de la turbina idel generador.
L'energia garantida, en un lapse de temps determinat, generalment un any, que és funció del volum útil de l'embassament, i de la potència instal·lada.
La potència d'una central potvariar des d'uns pocs a uns milers de megawatts (MW). Fins a 30 MW es consideren minicentrals. La central hidroelèctrica major del món, fins a la data (2005), Itaipú, té una potència instal·lada de 14.000MW, sumant les 20 turbines.

Tipus de centrals hidroelèctriques
Des del punt de vista de la generació d'energia poden ser:
Centrals hidràuliques, si generen més de deu megawatts de potència.Centrals mini hidràuliques, si generen menys de deu megawatts de potència.
Des del punt de vista de la seva concepció arquitectònica, les centrals poden ser classificades en:
Centrals a l'aire lliure,al peu de la presa, o relativament allunyades d'aquesta, i connectades per mitjà d'una canonada en pressió.
Centrals en caverna, generalment connectades a l'embassament per mitjà de túnels, canonadesen pressió, o per la combinació d'ambdues.
Des del punt de vista de com utilitzen l'aigua per a la generació, es poden classificar en:
Centrals a fil d'aigua. També denominades centrals d'aigua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Central Hidroelectrica
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroelectricas
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroeléctricas
  • Centrales hidroelectricas
  • central hidroelectrica
  • Central hidroelectrica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS