Chum

Páginas: 6 (1471 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2010
REFLEXIONS D'EN VÍCTOR FEBRER SOBRE L'1X1
13/09/2010
1x1 = 0x1x0x0x0x0x0 = 0  (portàtil x alumne x  connectivitat x instal·lacions i qualitat de vida x continguts i metodologia x formació del professorat x manteniment)?

Parlem clar del tema. Només amb dades, fets consumats i constatacions (i potser alguna conclusió).

1- 1x1 teòric: La proposta de dotar d'un ordinador per alumne respon auna iniciativa de la Unió Europea.

És a dir: diners per comprar quelcom que cal justificar sotmesos a unes dates concretes. Una gran oportunitat d'innovar l'escola, no es pot deixar passar l'oportunitat, cal fer-ho, fem-ho, si no hem de tornar els diners i la opinió pública pensarà que som uns retrògrads i seguim sent a la cua d'Europa, etc., etc.... Però...

2- 1x1x0: La connectivitat.La connectivitat dels centres és nefasta i els servidors XTEC encara l'escanyen més. I els continguts estan sotmesos a llicències i només es poden visualitzar a internet.
 
Sobretot a la majoria de centres de primària. En el meu, per exemple, la velocitat és de 512 K de baixada i 54 K de pujada...
Què succeeix quan 100 alumnes es connecten a aquesta velocitat? El caos, com jas'ha demostrat en aquest curs quan 100 instituts han quedat penjats per culpa de la connectivitat.

Sembla que no hi ha responsables d'aquest desastre. És a dir, qui és responsable de garantir la connectivitat de l'1x1? Qui és aquesta persona, quin és aquest departament? Com és possible que no s'hagi pensat, ni planificat ni dotat pressupostàriament un pla d'infrastructures en els centresdocents paral·lel a la instauració de l'1x1?
Milers d'alumnes penjats, professors angoixats en una situació kafkiana i silenci absolut, ocultació del problema públicament i cap solució efectiva per manca de voluntat i planificació....

Un 0 a la connectivitat. És a dir 1x1x0 = 0! I a més...

3- 0x1x0: Perdre vista.
Alguns oftalmòlegs han declarat que la mida de pantalla dels portàtils ésperjudicial per la salut visual dels alumnes.
 
Declaracions sobre les quals també s'hi ha tirat terra. No interessa, hi ha una subvenció europea i mirem cap al futur.
Els portàtils que reben els alumnes són portàtils lleugers pensats per a ser transportats fàcilment, amb un ús aproximat entre 1 i 2,30 h diàries, no com a màquines estàtiques que han de funcionar 5-6 hores diàriament ide forma constant.
Els alumnes hauran de forçar la vista en una pantalla il·luminada a curta distància de mida ridícula, llegint continguts textuals. Si almenys la pantalla fos neutra com els e-llibres...

La conclusió, per als oftalmòlegs, és que en 2 anys la majoria d'alumnes a partir 14 anys duran ulleres o llentilles. I totes les generacions successives també. No hi ha portàtilsalmenys de 14 polzades a un preu raonable?

És a dir 0x1x0 = 0. 0 per l'ordinador i 0 per la connectivitat. I a més...

4- 0x1x0x0: Instal·lacions i qualitat de vida
La càrrega elèctrica dels portàtils significa instal·lacions elèctriques suficients, però té més conseqüències per la salut, derivades de la calor excessiva.

Tornem al mateix: qui és responsable de la instal·lació elèctricaals centres docents? Els ajuntaments, la Generalitat? Qui preveu aquesta instal·lació sense la qual la implantació de l'1x1 es queda en 0? Enguany, hi ha un bon nombre d'instituts amb aquest problema: han arribat les màquines però on les endollen? La necessitat de resoldre la qüestió ja sumada a la imprevisió dóna lloc a les presses, acusacions d'irresponabilitat entre institucions, improvisació iinstal·lacions no del tot ben acabades ni concebudes.
Ajuntaments ja han anunciat que no tenen pressupost per això, ni per... res més gairebé, que les coses estan molt malament a nivell municipal. A més, alguns ajuntaments es neguen a pagar la despesa elèctrica, d'aigua i gas dels centres docents: són els propis centres els qui s'han de fer càrrec d'aquesta despesa... Podran?

Però el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fanboy & Chum Chum
  • chum chu
  • Chum
  • Chumando
  • 2 Fundamentos De Regulacion Tarifaria Chum
  • Chuma 2
  • Chim Cham Chum
  • OBTENCION DE BEBIDA FUNCIONAL A BASE DE FRUTAS POR EL METODO DE DESTILACION POR ARASTRE CON VAPOR, DEL...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS