Ciències

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (362 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ciències de la terra i del medi ambient
1- Catalunya, a causa sobretot dels factors climàtics, no és una zona de la Península Ibèrica on existeixi un superàvit d’aigua. Quins sistemes s‘utilitzenper gestionar les nostres reserves d’aigua?
Els principals sistemes de gestió de les reserves d’aigua de la Península Ibèrica són:
- Els pantans
- Les depuradores

2- Explica les mesures que,segons el text, s’han dut o es volien dur a terme durant el període greu de sequera que va patir Catalunya fa tres anys.
El tripartit va proposar la construcció d’una canonada que captés aigua del Segrea la Cerdanya per dur-la fins al pantà de la Baells, però degut a les polèmiques que va haver-hi el govern es va oposar. I el Ministeri de Medi Ambient va desestimar la proposta. Així que es va pactarallargar el transvasament de l’Ebre fins a l’àrea metropolitana de Barcelona i degut a les pluges el projecte va ser suspès.

c) Gradient 300ºC/km profunditat de 5000 metres
Gradient 600ºC/kmprofunditat de 2500 metres
Surt més econòmic el segon mètode ja que hi ha menys distància per a la seva extracció i el pressupost, per tant, és més baix.
d) Caldes de Montbui, Sant Cugat(hivernacles).
e). Segons el text, quines són les causes principals de la destrucció de la biodiversitat?
La biodiversitat no només es refereix al conjunt d’espécies existents, sinó també al medi en el que estroben. Les causes principals, que destrueixen la biodiversitat (segons aquest text):

-Extinció d’espècies degut a la caça per a trobar aliments per abastir a la població humana
-Demanda decombustible, de noves terres per a l’agricultura i de matèries primeres
-Explotacions il•legals
-Creixement demogràfic accelerat i la inestabilitat política
-Múltiples interessos que porten a terme ferexplotacions fusteres, mineres, construcció de carreteres i d’embassaments… i altres públics d’administracions locals corruptes, govers dictatorials en països amb la selva plujosa…
-Canvi climàtic...