Cine sr ibrahim i les flors de l' alcorà

Páginas: 8 (1834 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2011
CINEMA FÒRUM
1. Mira a casa teva la pel∙lícula “El señor Ibrahim y las flores del Corán”.
2. A l’aula, respondrem individualment les preguntes sobre la pel∙lícula i les
comentarem en grup.
3. A l’aula també, llegirem els textos i respondrem a les preguntes.
Sinopsi
La pel∙lícula ens explica la relació paterno‐filial entre un adolescent jueu que viu pràcticament sol en un suburbi de Paris iun botiguer del seu carrer, que anomenen l’àrab. Situada en un París caracteritzat per la seva tolerància, la història de Momo i Ibrahim és un cant a la comprensió entre cultures.
Paris, anys 60. En un barri obrer, Momo és un noi jueu orfe (de fet), que només gaudeix de l’amistat i de l’afecte de les prostitutes de la Rue Bleue. Momo compra els queviures a la botiga de l’àrab, el senyor Ibrahim,un silenciós i enigmàtic home que veu i sap més del que sembla. Ibrahim es converteix en el millor amic del jove i junts comencen un viatge que canviarà les seves vides.
Monsieur Ibrahim... tracta de l’amistat entre dues soledats, una que comença a viure i una altra que es troba al final del seu recorregut. Els seus diferents orígens no tenen cap importància, l’essencial és que sóncomplementaris. El noi li dóna al senyor Ibrahim una última justificació a la seva vida; mentre que el vell li transmet a Momo la saviesa que necessita per al seu creixement interior.
Tot i que l’Alcorà figura al títol no es tracta d’una pel∙lícula que tingui a veure amb la religió. Té més a veure amb les flors, que també figuren al títol; les flors de la raó, de la llibertat. Ibrahim és un home respectuós ambl’Alcorà, però les seves creences no es superposen en absolut al seu humanisme, a la seva filosofia de vida que transmet sàviament a Momo. Interpreta el llibre sagrat com s’han d’interpretar els llibres sagrats, per viure plenament i amb llibertat.

1. El senyor Ibrahim li explica a Momo que malgrat li diguin àrab, ell no és àrab, sinóc musulmà. Quina diferència hi ha entre ser àrab i sermusulmà?
El terme musulmà es refereix a una persona que practica la religió musulmana, quan parlem d’ àrabs ens referim generalment a una raça. Hi pot haver hi àrabs cristians, musulmans i fins i tot jueus.
Països de la Península Aràbiga:
Aràbia Saudita, Baréin , Emirats Àrabs Units, Jordània , Kuwait ,Oman , Càtar Iemen

2. El senyor Ibrahim li diu, també, que procedeix de la Lluna d’Or, unaregió que va des d’Anatòlia fins a Pèrsia. Dibuixeu un mapa d’aquesta zona.
[pic] [pic]

3. Descriviu les dues personalitats centrals del film: el senyor Ibrahim i Momo.
Momo és un adolescent que desperta a la vida en un entorn poc favorable. El seu pare es una persona frustrada i amb poques eines per educar-lo, la mare és absent i la presència fantasma d’ un germà suposadament perfecte eltorturen. No té amics amb qui compartir el que li passa, viu en soledat.Malgrat aquesta situació adversa que li toca viure , el personatge de Momo presenta una gran vitalitat i ganes d’ ensortirse’n.
El Sr. Ibrahim és un home en el tram final de la seva vida. Ha Acumulat coneixements i una certa riquesa, però en canvi no té ningú amb qui compartir-ho. L’ arribada de Momo li donarà la oportunitat detranscendir, és a dir, de deixar quelcom d’ ell en aquest món.
4. Comenteu aquesta frase del noi: Somriure és cosa de rics.
Momo pensa al principi de la pel·lícula que somriure és cosa de rics, de gent que ho té tot i és feliç i que per això somriu. Precisament el que aprendrà Momo de la mà del Sr. Ibrahim és que un somriure és un regal que se li fa a algú, és un acte de generositat envers l’altre.

5. Per què el senyor Ibrahim estima tant Momo?: Permet que s’emporti coses de la botiga sense pagar; li deixa el seu tresor més preuat, l’Alcorà; li dóna consells; li compra unes sabates; va a identificar el pare mort; se l’emporta a la seva terra; li deixa tots els seus béns, un cop mort...
El Sr. Ibrahim és al final de la seva vida, ha aprés moltes coses per enfrontar-se a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el cine y l television
  • Hiiistoria de l cine
  • Hip Lit I L
  • LES FORMES I FUNCIONS DE L
  • L I A M
  • La Garsa I L Esmerla
  • LA CIUTAT I L URBANISME
  • L' esquizofrenia i l'art.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS