Ciutadania

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (438 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Treball Ciutadania; Moviments Feministes o Sufragis.
1.
•Mary Wollstonecraft
Mary Wollstonecraft va néixer a Gran Bretanya el 27 d’abril de 1759 i va morir el 10 de setembre de 1797. Va morir ala edat dels trenta i vuit anys, degut a complicacions per el naixement de la seva filla. Va deixar molts manuscrit inacabats.
Mary Wollstonecraft es coneix com una de les persones més precursores dela filosofia feminista. Les seves idees filosòfiques i els conflictes personals han sigut considerats com grans influencies en altres obres feministes. L’aparició del moviment feminista va ser degudaa la seva defensa de la igualtat i els seus atacs cap al feminisme convencional.

•Olimpia de Gouges

Olimpia de Gouges va néixer a Montauban, França el 7 de maig de 1748 i el 1793, el 3 desetembre a Paris. Era escriptora, dramaturga, pamfletista i política francesa. Es l’autora de la Declaració dels drets de la dona i de la ciutadana. Els seus treballs eren feministes i revolucionaris. Vadefensar la igualtat entre els homes i les dones en tots els aspectes, tant en la vida pública i la privada. Volia que les dones tinguessin el mateix dret de vot que els homes, que tinguessin treballpúblic, que les dones poguessin parlar sobre temes politics en públic, poder accedir a la política, a tenir propietats, formar part del exercit, a tenir dret d’educació i igualtat de poder en l’àmbitfamiliar.
·John Stuart Mills
John Stuart Mills va néixer Pentoville situat a Londres, Anglaterra el 20 de maig de 1806 i no se sap on va morir, però va morir el 8 de maig del 1873. Era unfilòsof i economista angles, també era el pensador més liberal del S. XIX Ell defensava el dret de vot de les dones i va presentar al parlament angles al 1866 una demanda a favor del votfemení. El seu ulterior rebuig va provocar que al 1867 neixes el primer grup sufragusta britanic: La National Society for Woman’s Suffrage.
·Clara Campoamor
Clara Campoamor Rodríguez va néixer a...
tracking img