Civilització Romana

Páginas: 4 (920 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
1.L’Imperi Romà va sobreviure durant més de 1.100 anys, des de la fundació de la ciutat de Roma, l’any 753 a.C, fins la caiguda de l’Imperi Roma d’Occident, al 476 d.C .
Inicialment Roma eramonarquia desprès una república, i finalment un imperi que va acabar controlant la major part del Mediterrani i de l'Europa Occidental.

Els territoris originaris de l’Imperi romà és situen en l’actualItàlia (península itàlica), més concretament a la ciutat de Roma .Al segle VIII a.C, època en la qual es va fundar la ciutat de Roma, la península italiana estava habitada per diversos pobles:
elsetruscos, els llatins i els grecs.
La ciutat de Roma va créixer dels assentaments a la vora del riu Tiber, un encreuament de tràfic i comerç.

Els romans van assegurar les seves conquestes fundantcolònies en àrees estratègiques i establint un control estable de les regions. Durant la segona meitat del segle III aC, Roma es va enfrontar amb Cartago en la primera de les Guerres Púniques. Aquestesguerres van permetre la conquesta dels primers territoris fora de la península itàlica, Sicília i Iberia, consolidant Roma com a potència imperial. Després de la derrota del Regne de Macedònia i del'imperi Selèucida al segle II aC, els romans es van convertir en el poble dominant del mar Mediterrani.
1
Cap el segle IV, Roma seguia dominant un extens imperi, que tenia com a eix el marMediterrani. La civilització romana s'estenia des del Rin i el Danubi fins al Sàhara, des de l'occident d’Hispania fins a Mesopotàmia. Però, en aquell moment, aquest immens imperi patia una greu crisi que a lallarga acabaria amb la seva existència.
L'exèrcit es conservava encara fort, malgrat que era cada vegada més freqüent l'allistament de germànics, que ocupaven fins i tot alts càrrecs de comandament.A part d'aquesta situació, ja de per si greu, una forta amenaça assetjava Roma. Es tractava de la pressió que sobre les seves fronteres que feien els pobles germànics.
Teodosi I el gran tenia a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Civilització Romana
  • Civilització: les ciutats romanes.
  • CIVILITZACIO ROMANA 1
  • La civilitzacio maia
  • Civilitzacio Grega
  • Romano
  • Romano
  • romano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS