Ciències Món Contemporani

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2013
1- Terratrèmol: 4
    Onades del mar: 2
    Xàfec: 5
    Formació de sòl: 5
    Vent: 6
    Riu: 4
    Aigües subterrànies: 4
    Moviment d'una glacera: 5

 2- Un tsunami influeix en elsubsistema de la hidrosfera movent una quantitat d'aigua en forma d'onades a l'interior de la superfície terrestre. L'alçada i velocitat de les onades depèn de la profunditat del mar i del lloc on s'hagiproduït el epicentre. En el subsistema de l'atmosfera no te gaire influència directa, a menys que les destrosses causades al impactar i entrar l'aigua dins les poblacions, provoquin la fuita de gasostòxics i contaminants a l'atmosfera com va succeir al Japó. La incidència amb la geosfera es produeix amb el moviment de les plaques tectòniques al tindre lloc el terratrèmol que origina el tsunami,també pot ocasionar destrosses o canvis en la geosfera al entrar l'aigua amb molta violència terra en dins.
 
3- Les influències que pot tenir una erupció volcànica son:
 Atmosfera: Les influènciessobre l'atmosfera son bàsicament els gasos expulsats pel volcà durant l'erupció, i la presència de cendre a l'aire. Com a exemple està el volcà Islandès que va impedir el tràfic aeri durant algunsdies a causa de diferents partícules que hi havien a l'aire.
Geosfera: Les influències sobre la geosfera són la expulsió de material de l'interior de la terra a l'exterior mitjançant les explosionsvolcàniques, generalment s'expulsen roques i magma volcànic que es dipositen a la superfície terrestre generant noves formes en el terreny. Una de les causes és l'escalfament de l'interior de la terra otambé els moviments sísmics.
Hidrosfera: Les influències a la hidrosfera poden ser l'escalfament de l'aigua si l'erupció es produeix a prop o a l'interior de l'aigua, o inclús pot arribar a desferpart del glaç d'alguna glacera.
Biosfera: Les influències sobre la biosfera són la pèrdua de vegetació per la lava que expulsa el volcà o pels incendis que pot provocar degut a l'alta temperatura que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies del món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani
  • Ciències per al món contemporani
  • Ciències Del Mon Contemporani
  • ciencies del mon contemporani
  • Ciencies per al món contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS