Clonació Biologia

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 15 de junio de 2015
Què és la clonació?
La clonació és el procés en el qual s’intenta aconseguir copies exactes tant potser d’un organisme, d’una cèl·lula o d’una molècula ja desenvolupada de forma asexual.
Per poderclonar s’ha de tenir en compte una sèrie de característiques:
En primer lloc és fonamental que l’animal a clonar estigui ja desenvolupat perquè si volem clonar és important conèixer les sevescaracterístiques i només quan estan a l’edat adulta les sabem.
També es tracta de fer-ho de forma asexual com hem dit abans ja que la reproducció sexual no permet obtenir copies idèntiques, ja que aquestareproducció per si mateixa produeix diversitat.
Per què és possible?
La clonació és possible ja que els éssers vius estem fets de cèl·lules, i totes les cèl·lules tinguin la funció que tinguincontenen al seu interior, exactament en els seus nuclis unes llargues cadenes amb una informació precisa de com és i com s’organitza l’organisme, això s’anomena ADN. Per tant cada cèl·lula conté tota lainformació del organisme. Això és a causa de que totes les cèl·lules deriven d’una inicial anomenada embrió cel·lular o zigot. El zigot es forma amb la unió de les cèl·lules reproductores. Totes lescèl·lules de l’organisme adult (cèl·lules somàtiques, no reproductores, ja que aquestes són les úniques que només contenen la meitat d’informació) poden servir teòricament per obtenir un nou ésser viu ambcaracterístiques idèntiques.
Podem dir que clonar consistiria en tornar a programar una cèl·lula somàtica perquè comenci el programa embrionari.
Però no és tan fàcil ja que es va comprovar que no espot aconseguir un nou ser a partir de qualsevol cèl·lula de l’organisme, ja que les cèl·lules de distints tipus que constitueixen el ser viu poden viure i créixer en un cultiu però és molt difícil quedonin lloc a un nou ésser viu ja que només és divideixen i produeixen més cèl·lules especialitzades com elles encara que tenen la informació suficient per com fer un ésser viu com he dit abans....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clonació
  • Clonació
  • clonacio
  • La Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • CLONACI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS