CMC - Riscos naturals i Chernobyl

Páginas: 4 (758 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
CMC- Risc Nuclear
1 – Per què va tenir lloc l’accident de Chernobyl?
L’equip que operava en la central el dissabte 26 de abril de 1986 es va proposar realitzar una prova amb la intenciód’augmentar la seguretat del reactor. Devien esbrinar durant quant de temps continuaria generant energia elèctrica la turbina de vapor després de la pèrdua de subministrament d’energia elèctrica principal delreactor. Les bombes refrigerants d’emergència, en cas d’averia, requerien de un mínim de potencia per posar-se en marxa i els tècnics de la planta desconeixien si, una cop tallada l’afluència de vapor,la inèrcia de la turbina podia mantenir les bombes funcionant. Per realitzar aquest experiment, els tècnics no volien detenir la reacció en cadena en el reactor para evitar un fenomen conegut comenverinament per xenó. El xenón135 és un gas molt absorbent de neutrons i mentre el reactor està en funcionament normal, es produeixen tants neutrons que la absorció es mínima, però quan la potencia esmolt baixa o el reactor es detén, la quantitat de 135Xe augmenta i impedeix la reacció en cadena per uns dies.
Un operador va inserir les barres de control per disminuir la potencia del reactor iaquesta va decaure fins els 30 megawatts. Amb un nivell tan baix, els sistemes automàtics aturarien el reactor y per aquesta raó van desconnectar el d’apagada automàtica del reactor. Llavors començal’enverinament per xenó, i per evitar-lo van augmentar la potencia del reactor pujant les barres de control, però van retirar manualment massa barres. De las 170 barres, les regles de seguretat exigien quehagués sempre un mínim de 30 barres i només van deixar 8. Amb els sistemes d’emergència desconnectats, el reactor va experimentar una pujada de potencia tan extremadament ràpida que no la van detectara temps.
Quan van voler baixar de nou les barres de control usant el botó d’emergència, aquestes no van respondre ja que possiblement ja estaven deformades per la calor y las van desconnectar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Riscos naturals
  • Els impactes i riscos naturals
  • Riscos Naturals
  • Recursos i riscos
  • CMC Tarea I 1
  • Preguntes I Reflexions Cmc
  • CMC Salut i malatia
  • Rescursos Naturals: Renovables I No Renovables.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS