Coches personalizados - citroën

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2410 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Preguntes

1. Descriu els factors de l'entorn que estan portant als fabricants d'automòbils a l'elaboració de vehicles cada vegada més personalitzats.

Ens troem en una situació complicada a nivell mundial I el sector automoviliístic també s'ha vist afectat. els factors de l'entorn que crec més rellevants en el canvi d'estretègia del sector automovilístic son:

– La crisis econòmica:la ciris ha suposat una disminució de les ventes en els sector automovilísitc, concretament a Espanya, les ventes del 2009 van ser del 18% menys que el 2008, tot I que es preveu que el 2010 invrementin una mica a conseqüència del plan 2000E.
– El preu del carburant I les tendències enfocades al consum responsible amb el mediambient: El mercat necessita cotxes de baix consum I cost, la qualcosa fa que les empreses automovilístiques es centrin en la producció de cotxes mediambientalment sostenibles I de més baixa cilindrada. Les tendències van a un model de cotxe petit I de baix consum.
– L'ús popular dels cotxes: el cotxe fa anys que va deixar de ser un bé de luxe a ser un be de necessessitat. Avui en dia moltes famílies disposen de 2 o més cotxes: pare, mare I fills. Cadamembre de la família té unes necessitats I gustos diferents I això condiciona l'elecció del model del cotxe. Aquesta segmentació en els consumidors de cotxes va suposar que totes les marques de cotxes comercialitzessin molts models de cotxes diferents però que a la vegada eren molt semblants en quan a prestació de serveis I a caractarístiques. Ha arribat un punt on existeix una homogenització entre elsmodels dels cotxes I ja no existeixen grans diferències ni amb preus ni amb prestacions.
– El cotxe com a reflexe de la imatge del conductor: possiblement el cotxe és un dels en que els consumidors necesiten sentir-se més identificats; el cotxe moltes vegades és el reflex del conductor. Per aquest fet, crec que les empreses d'automoció han vist com a possibles consumidors I com a eina dediferenciació de la competència, produir un cotxe assequible econòmicament però que resulti qüasi exclusiu. D'aquesta forma els consumidors poden gaudir d'un cotxe personalitzat, que satisfà les seves propies necessitats I a un preu de mercat.

La necessitat per incentivar les vendes ha fet que les empreses inmaginin com satisfer les necessitats dels consumidors I atreure a nous clients.
D'atrabanda, la personalització dels cotxes suposa que els cotxes es faixin per encàrrec, de tal manera que poden reduïr els cotxes en stock.
Un altre factor a favor és la repercussió mediàtica que suposa el llançament d'un cotxe nou I sobretot diferent per una marca de cotxes. La repercusió, si és positiva pot significar un increment no sols en ventes, sinó en posicionament de la marca I la identitatcorporativa, un increment en la confiança dels consumidors I inclús un increment de les accions en borsa.

Crec que el futur de l'automoció, igual que en molts altres sectors, la tendència serà caminar cap a la personalització, costumització I el servei individualitzat com a eina per captar, fidelitzar clients I sobretot desmarcar-se de la competència.

2. Citroën és un fabricant generalista devehicles que llançarà la gamma personalitzada DS.
a) Comenta l'estratègia de segmentació que du a terme Citroën.

Citroën ha apostat per desenvolupar diferents games de vehícles per tal de satisfer les necessitats de molts tipus de clients. Ha segmentat els seus clients potencials hi ha els hi ofereix diferents models de cotxes.

Citroën distingeix la seva gamma de vehícles en:
–Turismes: citroën ha desenvolupat una amplia gamma de tipus de turisme.
– C1, C2 I C3: Coches petits I amb línees modernes I colors frescos pensats per la gent jove o major que busca la comoditat de conduïr un cotxe de dimensions petites però sense perdre en seguretat, disseny, prestacions, etc. El C3, crec que està pensat per les dones ja que sembla un cotxe de barbies I a més també s'ofereix...