Colisseu

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
El Colisseu
L’ amfiteatre Flavi o Colisseu va ser construït entre els anys 72-80 d.C, sota el regnat de Vespasià, Tit i Domicià. Va ser construït a Roma, situat just a l'est del Fòrum Romà, onencara perdura avui en dia com un dels elements turístics principals de Roma . El seu autor és totalment desconegut.
Els materials utilitzats van ser el morter cobert de maó, revestit de marbre, tova ipedra, el sistema constructiu va ser arquitravat i voltat amb unes dimensions de 187m d’ alçada per 155 de diàmetre, i perímetre de 525m.
L’edifici s’aixeca sobre un estilobat o podi. Consta de quatreplantes, les tres primeres formades per una successió de 80 arcs de mig punt amb columnes adossades que suporten uns entaulaments decoratius. Al seu interior, podem veure l’arena on tenia llocl’espectacle, i al voltant hi havia la càvea, lloc on se situaven les graderies per a més de 50.000 espectadors.
Sobre l’espai interior podem dir que la planta és el·líptica i que l’accés al recinte es feiaa través dels arcs del primer pis, on una complexa organització de galeries anulars cobertes amb volta de canó i d’aresta, permetien la circulació per el recinte, les comunicacions entre plantes erenper mitjà de rampes i escales i les sortides a l’exterior de la càvea eren les vomitòria.
A l’exterior, trobem una successió d’arcades col·locades directament sobre pilastres i sobreposades entres pisos; a cadascun li corresponia un ordre arquitectònic diferent, on la superposició d’ordres respon a dos objectius: El clar record i admiració per la cultura grega i reduir l’escala de l’edificifent-lo més accessible a l’escala humana.
Quan parlem de l’estil de l’amfiteatre, podem dir que és un tipus constructiu que prové de la unió teòrica de dos teatres, i és una innovació romana. Comptaamb tots els elements tècnics de l’art romà com l’arc de mig punt, la volta d’aresta i la volta de canó. És una obra d’enginyeria constructiva per l’aixecament de la càvea sobre una trama de voltes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colisseu
  • Colisseu De Roma O Amfiteatre Flavi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS