Colonies per a discapacitats sensorials

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2464 palabras )
  • Descarga(s) : 15
  • Publicado : 2 de junio de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Lloc/ubicació del projecte: casa de colònies real adaptada.

Mas Muxach és una masia pairal restaurada situada al municipi de Brunyola a 4km de Santa Coloma de farners, en plena natura. Mas Muxach es troba a dalt d’una muntanya a la solana d’una petita vall i envoltada d’una frondosa vegetació: pinedes, suredes, castanyers, bosc de ribera...
Tenen una de les arbredes deQuercus Suber més boniques de la comarca. La casa disposa de 80 places amb planta baixa, primer i segón pis, piscina, pista multi-esports, boscos i ombres. També un rocòdrom, circuït d’aventura amb tirolines ponts de mico...
1 habitació de 4 places ,1 habitació de 6 places , 2 habitacions de 8 places,1 habitació de 10 places, 1 habitació de 12 places, 1 habitació de 14 places,1 habitació de 18places.

Sales ,1 sala estar, 2 sala per activitats, sanitaris adaptatsADAPTACIÓ DE LA CASA

Per als nostres usuaris amb deficiència auditiva, necessitem fer una instalació d’un sistema de llums per totes les habitacions, al menjador hi ha l’entrada com a sistema de alarma, com a despertador, per avisar l’hora de dinar…

2. Població diana, edat i resum de les característiques delsusuaris.

Les colònies van dirigides als alumnes de 2n cicle d’ESO del CEE la Maçana.

Són alumnes que pateixen deficiència auditiva pregona o cofosi (sordesa total) tenen un dèficit lingüístic, retard pedagògic substancial, problemes psicosocials importants. Tenen la necessitat d’educació especial per adaptacions curriculars ja que les capacitats de raonament lògic, cognició, abstracció,anàlisi i generalització estan afectades i això ve provocat per manca d’entrada de llenguatge via auditiva que és la que ens ajuda a estructurar , des de que naixem, la nostra ment.

Requereixen l’ajut incondicional de logopedes per estimular l’adquisició del llenguatge, l’estimulació auditiva, afavorir la lectura labial. El seu ritme de treball escolar és lent i ha d’ésser molt individualitzat isupervisat constantment. Cal suport verbal però també sovint gestual per una màxima comprensió i comunicació. Solen ser alumnes inquiets, irritables, desconfiats , amb poc temps d’atenció.

Calen adaptacions de tots els continguts escolars i un treball molt paral•lel amb la família ( si és que aquesta està disposada ). Tenen greus problemes amb la comprensió lectora i això impossibilita el poderseguir un currículum normalitzat.

3. Metodologia, centre d’interès;
Les plantes i herbes, medicinals, a la cuina, licors,...perfums... infusions... ungüents...
Treballarem les plantes i herbes de la zona fent diferents tallers i activitats relacionats amb les plantes.

4. Resum del projecte. NOM
Colònies aromàtiques
Són unes colònies preparades per als alumnes de 2n cicle del CEE LaMaçana, són joves amb deficiència auditiva.

5. Justificació del projecte
He preparat les colònies amb els discapacitats sensorials (deficiència auditiva) per que es un col•lectiu, que no conec gaire, i així es una manera de buscar informació i coneixer’ls millor.

6. Temporalització.
Les colònies són de 3 dies i 2 nits.

1er DIA
Arribada a la casa de colònies Mas Muxach a les 9:00h
Distribuciói acomodació a les habitacions
Esmorzar
Activitat:
Dinar:
Jocs:
Sopar:
Estona lliure:
Dormir

2n DIA
Esmorzar a les 9:00
Activitat:
Dinar:
Gimcana, coneixença del medi

3r DIA

7. Objectius generals

- Que coneguin les plantes i herbes i les seves utilitats.
- Crear cohesió de grup
- Que aprenguin a conviure entre els seus iguals
- Gaudir de tres dies en el medi natural8. Buscar material i fer un mínim de 12 fitxes per conèixer les plantes i herbes de l’entorn i les seves qualitats i com utilitzar-les.

9. Metodologia programació:

10. 1 Activitat de reciclatge

CARTERA-MONEDER AMB FOTOS O PÀGINES DE CÒMIC
Primer us cal una cartera de debò per prendre’n les mides i fer una plantilla. En realitat, una cartera no és més que un conjunt de rectangles de...
tracking img