Coment Ri De Text Del Discurs F Nebre De Pericles

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015
Comentàri de text del discurs fúnebre de Pericles

El text és un fragment de la obra “Les Guerres del Peloponès” escrita per Tucidides historiador atenenc contemporani a Pericles comença amb unadescripció de la tradició fúnebre atenenca per part de Tucidides, i tot seguit amb la transcripció del discurs pronunciat per Pericles anys abans, en el marc de les guerres contra Esparta o guerres delPeloponès pronunciat l’any431 a.C. Tot i que de fet, no es tracta d’una transcripció fidel sinó més aviat d’una recreació de l’historiador Tucidides. I representa una excel·lent oportunitat d’aquestper definir el profund esperit de la democràcia atenenca , demostrant la grandesa que ha arribat a la ciutat gràcies a això.
Cal destacar que tot el que s'ha dit és una idealització de la situaciódemocràtica que regia al poble atenenc , per tant correspon a una demostració del que creien que eren.

Contextualització del discurs, és l'hivern del 431-430 aC , moment en què els atenencs celebren demanera oficial els funerals dels seus soldats caiguts durant el primer any de la guerra . Tot i que la costum general dels grecs era sepultar als caiguts en el mateix camp de batalla , Tucídidesintenta conferir un rang ancestral a la forma en que aquesta vegada es van celebrar els funerals, i la cerimònia es va desenvolupar en la mateixa Atenes.
Després tirar la terra sobre els morts , va arribarel moment de pronunciar un elogi fúnebre en honor dels mateixos . A causa de la importància que adquiria l'acte en el primer any de la guerra, la boulé va designar com a orador al carismàtic Pèricles, el qual, des d'una elevada tribuna , va pronunciar el seu discurs.
Pericles comença parlant dels avantpassats atenencs per fer-los honors, ja que entén que el record dels avantpassats és un elementcrucial per mantenir viva la consciència patriòtica.
Tot seguit fa ostentació dels principis tradicionals de l'autoctonia i de la preservació de la llibertat per sobre de tot que el porta a lloar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Discurso F Nebre De Pericles
  • Discurso F Nebre De Pericles 2
  • DISCURSO F NEBRE DE PERICLES Y LOS ELEMENTOS DEL CONCEPTO NACI N
  • Discurso F nebre
  • COMPARATIVO DEMOCRACIA Y DISCURSO F NEBRE DE PERICLES EL AS HURTADO
  • DISCURSO F NEBRE DE PER CLES
  • DISCURSO F NEBRE DE PER CLES
  • Texto pericles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS