Comentari Capítol 60 Tirant Lo Balanc

Páginas: 3 (692 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
RESUM GENERAL FINS LA PÀGINA 200 DE TIRANT LO BLANC

Guillem de Varoic , cavaller d’Anglaterra de 55 anys, torna del seu pelegrinatge de Jerusalem i Alexandria i es troba amb que el reid’Anglaterra i el rei de Gran Canària estan enfrontats
El rei d’Anglaterra té un somni, on una donzella li diu que el primer que demani caritat, l’ha de fer capità de les tropes, curiosament aquest sera Guillemde Varoic.
Una vrgada Guillem ha estat nombrat cavaller, aconsegueix vèncer la batalla gracies a una estratègia militat: magranes + calç viva.
En vèncer, el rei de Gran Canària repta al reid’Anglaterra a una lluita a ultrança (a mort), però en el seu lloc Lluita Guillem de Varoic i venç. Un Cop ha vençut deixa la viada de cavaller.
Es celebren les festes de Casament del rei d’Anglaterra amb lafilla del rei de França, en aquesta festa hi assisteix un gentilhome bretó, de vint anys, anomenat Tirant, que havia estat instruït per Guillem de Varoic.
Durant les festes Tirant és nomenat millorcavaller del món.
De tornada de les festes Tirant i Diafebus, cosí i gran company de Tirant, s’aturen a d’indret on viu Guillem i aquest els demana que li expliquin què ha passat durant les festes delcasament. Tirant i Diafebus, li expliquen diverses anècdotes per les que ha passat Tirant, com per exemple la del fermall de la Bella Agnès, per el qual s’ha de barallar a ultrança amb el Senyor deVilesermes, el marit de la Bella Agnès.
(el capítol 60 està al final comentat).

Tirant a Sicília i a Rodes
Tirant i els seus companys, arriben a Nantes i parlen amb el rei de França. Durant laxerrada arriben dos cavallers a la cort que els informen que l’illa de Rodes ha estat envaïda pels moros i els genovesos.
En aquest moment Tirant arriba decidit a anar a defensar l’illa de Rodes amb elfill del rei de França, Felip .
Durant el seu viatge, els ataquen diverses vegades, però arriben a Sicília sense problemes on el rei els rep amb grans honors. Felip V s’enamora de Ricomana....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text
  • Comentari de tirant lo blanch
  • comentario de Tirant lo Blanc
  • Comentari Català Tirant lo Blanc
  • comentari fragment tirant lo blanc
  • Comentari C.283 "Tirant lo Blanc"
  • tirant lo blanc capitol amoroso
  • Comentari de text tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS