Comentari de la poma escollida

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013


COMENTARI DE TEXT: LA POMA ESCOLLIDA


Aquest poema pertant a l’etapa noucentista que dura del 1906 fins el 1924. És un moviment ideològic que és considerat la continuïtat i el trencament delModernisme. La Poma escollida pertany a l’Obra “Els fruits saborosos” de Josep Carner, que va ser publicada el 1906 quan només tenia 22 anys.

El poema“ La poma escollida” està format per cincquartets, i tots els versos del poema són alexandrins, és a dir de dotze síl·labes, dividit en dos hemistiquis de sis més sis amb cesura central.
Els versos són d’art major. La rima és consonant iencadenada, menys en el tercer quartet que es encreuada: ABAB, CDCD, EFFE, GHGH i IJIJ. També es pot veure que l’autor intercala versos femenins i masculins per donar musicalitat.

El tema del poema ésl’amor relacionat amb el pas del temps,la vellessa.

Pel que fa a l’estructura, podríem dividir-lo en tres parts:

La primera part comprendria les dues primeres estrofes. Serien com una introduccióon l’autor ens indica la situació, on estan i que passa en l’escena. També ens explica que Alidé està preocupada pel pas del temps, s’està envellint i ja no pot fer les coses que feia abans quan erajove. Es sent freda i li té por a la mort.

La segona part està formada per el tercer quartet. Parla del passat, Alidé té una certa enyorança cap al passat i veu que la seva vida ha
Paula Sainz deVicuña


passat molt ràpid i que ja no és la que era i que per molt que vulgui abraçar-lo li tremolen els braços. Veu que s’està fent gran.

La darrera part del poema està formada per les duesúltimes estrofes.
En aquestes trobem com Lamon diu a Alidé que encara que s’estigui envellint se l’estima i que tenir-la al seu costat es lo únic que necessita. La compara amb la poma escollida, és laescollida perquè per ell és única i quan diu:
“es torna groga i vella però encara fa perfum”
Es refereix a que encara que es faci vella, conserva la seva essència que és el que l’enamora....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de La poma escollida de Josep Carner
  • La poma escollida
  • La poma escollida
  • La poma escollida de Josep Carner
  • LA POMA ESCOLLIDA. Josep Carner
  • la poma escollida
  • el pomar
  • Pomos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS