Comentari De Text: Redacció, Olivetti, Moulinex, Chaffoteaus Et Maury

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
Comentari de text: Redacció
1. Introducció
L’obra procedeix d’un capítol, “Redacció”, dins d’Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury. L’autor n’és Quim Monzó, aquesta obra pertany a laliteratura catalana contemporània.
És un model de conte rodó: un exercici escolar d’un nen que explica, un dimarts (es dedueix pel que diu a la línea 59, “L’endemà, ahir, el papà va...”) el que va fer eldiumenge anterior, possiblement un exercici encomanat per la professora el dilluns.

2. Contingut temàtic

2.1 Argument
El pare ha mort la mare desprès d’una discussió i l’ha enterradaal jardí de casa, però es dedueix entre línies perquè no s’arribà a dir en cap moment del text, el nen creu al pare quan li diu que la mare ha marxat de casa. Al desenllaç, uns senyors li fanpreguntes i ell se’n va a viure amb els oncles i el cosí que el pega.
2.2 Divisió en parts i justificar-les.
La introducció és molt breu, una frase en la primera línea: “Què vaig fer diumenge”,perquè en aquesta frase es on l’autor situa el text o en aquest cas conte. El nus és des de la línea 1 (a continuació de la introducció) fins la 59 que crec que es on comença el desenllaç perquè l’autorarriba a la conclusió del que li va dir el pare al nen, que li van fer preguntes i finalment sen va a viure amb els tiets.
2.3 Anàlisi dels personatges
El personatge principal es el nen i elssecundaris el pare i la mare, els oncles i el cosí fan intervencions molt breus. Crec que tant el personatge principal com els secundaris son personatges plans, perquè en cap moment hi ha una evolucióde la personalitat, el nen al final de la historia continua igual d’innocent i els pares des del principi al final discuteixen tot i que les discussions van incrementant. No hi ha cap descripciófísica, nomes sobre com van vestits al principi del text.
2.4 Temps i escenari
Des del punt de vista temporal els fets en total duren tres dies, el diumenge que es quan ocupa la major part de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olivetti, moulinex, Chaffoteaux et Maury
  • Quim Monzó. Olivetti, Moulinez, Chaffoteaux Et Maury To Choose.
  • Quim Monzó- Olivetti, Moulinex
  • Lectura Y Redaccio Textos Personales
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS