COMENTARI DE TEXT: VELES E VENTS , AUSIÀS MARCH

Páginas: 2 (279 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
COMENTARI DE TEXT:

VELES E VENTS , AUSIÀS MARCH

Ausiàs March va néixer a Gandia, València. És conegut en l'època d'or de la poesia catalana, al segleXV. La majoria de poemes que Ausiàs escrivia, eren de temes amorosos i morals i sobretot utilitzava les comparacions amb tres funcions bàsiques; emotiva,persuasiva i explicativa. Els seus poemes tenen una estructura amb una cesura (4+6). Els versos dels poemes eren estramps( decasíl·labs) .Les seves influencies van serpels trobadors , per Dant i Petrarca.


Veles e vents, és un dels poemes més coneguts d'Ausiàs March.
Té 5 estrofes i a cada hi han 8 versos. Els versosestan formats per 10 síl·labes en la última paraula, i és utilitzat l'anomenat decasíl·lab ausiasmarquià d'estructura 4+6. Són versos d'art major amb una rimaconsonant. Trobem algunes sinalefes(,perquè en,si atur...), alguns hiats(i el,bullirà el...), i rimes (migjorn, retorn, forn...)


Aquest poema, narra lahistòria d'un viatge des d'Itàlia a València en busca de la seva estimada. L'autor estima a la dama però no sap si el seu amor és correspost. En el viatge corremolts perills i demana als vents( gregal, migjorn, tramuntana...) ajuda per arribar a terra ferma.
La veu està en primera persona, perquè parla d'ell mateix, dela seva història, amb bons i mals moments i sobretot amb un bon esperit. És una temàtica una mica negativa, ja que la sensació que dóna la història és detristesa. També l'autor, té por de lluitar per aconseguir estar amb la seva estimada , que ella el rebutgi i que es quedi sol fins al final del camí.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari De Text: Veles E Vents , Ausiàs March
  • Veles e Vents. Ausiàs March
  • Comentari de text- Veles e vents d’Ausiàs March
  • comentari ausias march
  • Comentari Ausiàs March
  • comentario poema Ausias March
  • Mujeres sin velo Comentario de texto
  • Ausias March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS