Comentari de tirant lo blanch

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (560 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Tirant lo Blanc

El text narra les peripècies del cavaller Tirant Lo Blanc. En aquest cas es tracta de la primera meitat del tercer llibre titulat Tirant a l’Imperi Grec.
En ell s’explica com elcavaller arriba a Grècia per tal de socórrer l’imperi Grec de l’atac dels turcs i com aconsegueix vèncer-los utilitzant la seva gran capacitat d’estratègia militar. També s’hi narra l’encontre delprotagonista amb Carmesina, la filla de l’emperador i com ella i Tirant s’enamoren.
Aquest fragment esta estructurat en capítols, cadascun d’ells amb un títol significatiu del que hi succeirà. Aixítenim: “Tirant i Carmesina s’enamoren”, “L’enveja del duc de Macedònia” , “Justícia de l’emperador”...
El text pretén glossar les virtuts del cavaller Tirant, ja sigui en el camp de batalla com en la vidacortesana. Poc a poc i mitjançant els seus fets, l’autor ens mostra el caràcter del protagonista i ens el retrata com a prototipus del cavaller.
En aquest cas es poden veure tres de les facetes delcaràcter d’aquest personatge: En primer lloc hi ha un Tirant valent, que no recula davant l’enemic encara que es trobi en inferioritat numèrica. Però a l’hora es un home intel·ligent que utilitza moltbe el coneixement del terreny i de la estratègia militar per tal de dividir els seus enemics.
També hi ha l’home que no tem enfrontar-se amb els seus compromisos i que accepta sense dubtar eldesafiament del Rei d’Egipte.
Però a mes d’aquest gran soldat hi ha l’home enamorat, que dubta i pateix per l’amor de la seva princesa. Que sofreix quan no sap si es correspost, que es impetuós i que esdeixa endur pel seu desfici amorós. Tot sovint la princesa li ha de parar els peus.
Però de totes maneres el protagonista torna a demostrar que en les batalles de l’amor es també un vencedor. Imaginauna estratègia per tal de dir a la noia que ella es la seva estimada sense dir-li-ho directament i d’aquesta manera no comprometre-la (escena de l’espill).
En aquest moment es pot veure un dels...
tracking img