Comentari del la Carta d'Epicur a Meneceu

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2012
COMENTARI DE La CARTA D'EPICUR A MENECEU

Invitació a filosofar
La carta d’Epicur comença explicant la necessitat de qualsevol persona de filosofar, independentment de l’edat. Segons el seu puntde vista l’objectiu bàsic d’aquesta acció és trobar la felicitat, que és la màxima aspiració. Per tenir-la abans cal meditar com trobar-la.
Concepció dels déus
Epicur defineix a la divinitat com unésser incorruptible i feliç, per el que considera que no se li ha d’atribuir res que contradigui alguna d’aquestes característiques. A partir d’aquest punt es centra en la crítica a la visió quesocietat té sobre els déus ja que, segons ell, no s’ajusta a la realitat. La majoria de gent fan suposicions que resulten ser falses, com la de que els diferents bens i mals provenen dels déus. Epicurafirma tot el contrari, que les divinitats es centren en les seves virtuts, tenint relació únicament entre ells.
La mort i els mals de la vida
En aquest punt explica que la mort no suposa res per lespersones. Es fonamenta en l’afirmació de que el bé i el mal resideixen en les sensacions. Com que amb la mort desapareix la sensació, aquesta no resulta un problema. Per aquest motiu resultaria il·lògicpreocupar-se per l’arribada de la mort. Epicur, a més, recalca que la mort no ens afecta de cap manera. Ho explica dient que mentre som vius aquesta no es present, i quan aquesta és present nosaltresja no hi som. Per tot això la mort no ha de ser considerada mai com un mal, i de la mateixa manera tampoc és un mal la vida.
El futur
En aquest apartat breu, el filòsof explica que no posseïm deltot el futur, ja que sempre hi ha coses que no es poden controlar perquè passin o no, però si que podem dirigir una part important. En conseqüència amb això s’ha d’adoptar una actitud que no impliquino fer res pensant que no es pot canviar o esperar com si no s’hagués de realitzar mai. Per aquest motiu es important actuar en la mida en que ho podem fer.
Teoria del plaer i els desitjos
Epicur...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carta D'Epicur A Meneceu (Catalán)
  • Carta A Meneceu Epicur
  • Comentario carta ottawa y conferenci
  • comentario de texto carta magna
  • Comentario Carta a Garcia
  • Comentario (carta de jamaica)
  • MAGNA CARTA COMENTARI
  • Comentario de texto, "carta a meneceo"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS