Comentari pel·lícula germinal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (849 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comentari de la pel·lícula

Germinal es una pel·lícula de gènere dramàtic i histórica del segle XIX.
El director de la pel·lícula es Claude Berri que prové de una familia francesa de religiojueva, de clase social baixa en la seva carrera podem destacar pel·lículas com:
Jean de Florette (1986)
La venganza de Manon (1986)
Els protagonistas principals són:
Gérard Depardieu:
Actor francés,fill de un obrer metal·lùrgic molt reconegut a frança i un dels millors actors pagats. Tambè a fet altres pel·lícules com:
Hamlet (1996) i Asterix i Obelix contra César (1999)
Renaud:
Cantantfrancés procedent d´una familia nombrosa, el seu pare era profesor de alemán i la seva mare treballava a casa.
Miou-Miou:
Actriu francèsa molt aclamada on aquest sobrenom de “Miou-Miou” li va posar elseu amant, però el nom real es Sylvette Herry de la seva filmografía podem destacar pel·lícules com:
Los Héroes de la familia (2006) i El Concierto (2009)

La pel·lícula es basa en la novel·laGerminal (1885) de Émile Zola.
Émile Zola fou un escritor françès considerat el pare i l´autor del Naturalisme, fill de un enginyer Italià i de mare francèsa va deixar els estudis i es va posar atreballar en una llibrería i arrel de això va anar fent amistats.
La publicació de La Terra va aixecar polseguera: el Manifest dels cinc marca la crítica de joves escriptors naturalistes. El 13 de generde 1898 va publicar al diari L'Aurore el famós "J'accuse...!" (Carta al President de la República), cosa que va donar una nova dimensió al procés de revisió. Un procés de difamació el va condemnar a unany de presó, va marxar a l'exili a Londres per evitar la reclusió.
El 29 de setembre de 1902, va morir asfixiat a casa seva per culpa d'una xemeneia embussada. Aquesta mort es considera accidental,però tenint en compte els enemics que s'havia creat en vida (sobretot els anti-Dreyfus), la tesi de l'assassinat no s'ha pogut mai descartar del tot. El 13 de gener de 1998 va tenir lloc una...
tracking img