Comentari "San Lorenzo" Brunelleschi

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 19 de abril de 2011
Comentari d’un edifici

Filippo Brunelleschi (1377-1446) fou l’ arquitecte de les primeres esglésies i dels primers palaus del Renaixement. Una de les seves obresmestres és l ’església de San Lorenzo, que es troba en el centre de la ciutat de Florència. Va ser edificada entre l’ any 1421 i l’ any 1470 (època renaixentista de la etapa del Quattrocento). L’església fou construïda amb pedra i estuc, i és un edifici voltat i arquitravat.

Els elements de suport utilitzats per Brunelleschi foren columnes d’ordre corinti, amb el fus llis i uns capitells ques’allarguen creant un entaulament, i uns murs laterals amb pilastres corínties que sostenen un altre entaulament. Com a elements suportats, va fer ús dels arcs de mig punt i una nau central amb cobertaplana, decorada amb cassetons quadrats. Les naus laterals són de coberta amb volta d’aresta i el creuer està cobert amb una cúpula semiesfèrica sostinguda per petxines. L’ edifici integrat dintre de l’espai urbà, té unes dimensions mitjanes i està dominat per l’ horitzontalitat. La façana és molt austera i roman inacabada, i la decoració és mínima.
La planta de l’ església és una barreja entre labasilical i la de creu llatina, quasi sense transsepte, això denota que està inspirada en les esglésies paleocristianes. La nau central està flanquejada per columnes, i és el doble d’ ample que lesnaus laterals. Aquestes tenen capelles adossades al mur. L’ edifici té una perfecte simetria, ja que Brunelleschi aplicà les lleis de la perspectiva lineal. San Lorenzo presenta una molt bonail·luminació gràcies als òcols situats a les naus laterals, i a les finestres verticals situades a la nau central. És un edifici molt simple i molt auster en elements decoratius. Diguem que aquesta església éstípica del Quattrocento ja que disposa d’ elements arquitectònics clàssics com per exemple les columnes corínties. Altres característiques com l’ horitzontalitat i les dimensions humanes del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ESGLÉSIA DE SAN LORENZO, BRUNELLESCHI
  • Brunelleschi San Lorenzo
  • Comentario San Lorenzo de Florencia
  • san lorenzo
  • San Lorenzo
  • San Lorenzo
  • San Lorenzo
  • San lorenzo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS