comentari tot l'enyor de demà

Páginas: 2 (279 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
Tot l'enyor de demà:Joan Salvat-Papasseit

El poema que comentarem està escrit per Joan Salvat-Papasseit, considerat el millor avantguardista català. Va néixer aBarcelona l'any 1894 i va morir a causa de una tuberculosi amb 30 anys.
Aquest poema anomenat "Tot l'enyor de demà" comença dient-nos que està malalt, estirat al llit.Aparti d’aquí reflexiona sobre els actes que fa dia a dia, la rutina, fins adonar-se que fins i tot els fets mes petits son els que donen vida, també comença avalorar tot allò que tenia i abans depreciava.
En quant a la mètrica, podem observar que és un poema que consta de tretze estrofes, en les quals no segueix cap tipus depauta, es a dir les terminacions dels versos no estan pautades, podríem dir que és un poema de rima lliure. En la seva època aquest poema va ser una revolució, ja quetrencava els esquemes de l’època.
En aquest poema podem trobar diferents formes retòriques, per exemple: comparacions al comparar el so d'un aeroplà amb el d'una veu queel crida d'un terrat. Podem trobar-hi una antítesi al final del poema on relaciona la vida i la mort. Observem que en el vers 8 fa una repetició i fa un us excessiude la conjunció “i”. Aquestes figures retòriques expressen al llarg del poema un estil repetitiu que ens vol fer captar el verdader significat de la vida, es a dir lafelicitat.

Finalment l'autor dóna a entendre que té ganes de tornar-se a trobar amb tot allò que descriu però que no te por a la mort. Així dons JoanSalvat-Papasseit es un autor optimista i positiu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari tot l'enyor de demà (salvat papasseit)
  • Comentari "L'Enyor De Demà"
  • Joan Salvat Papasseit Tot L'Enyor De Dem
  • Comentari Tot L 27enyor De Dem C3 A0 28salvat Papasseit 29 17 02 2011
  • toto
  • toto
  • TOTO
  • toto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS