Comentari

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
JUNTA REVOLUCIONÀRIA DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA.

Aquest text conté una font primària, els fets narrats estan basats en la mateixa època. És un document polític del 20 de generde 1867 de la Junta Revolucionària de la província de Barcelona als seus habitants.
En aquest document es parla d’un grup de revolucionaris que estan en contra del govern espanyol.Demanen llibertat i sobirania nacional. Tot això ve degut a les crisis de l’època, la misèria, la gana i la desesperació mobilitza perillosament les masses populars.
El document estàbasat en el sexenni revolucionari. El sexenni revolucionari és un període històric del Regne constitucional d’Espanya comprès entre la revolució de 1868 que suposà la fi del regnatd’Isabel II d’Espanya i la Restauració i la dinastia borbònica el gener del 1875.
Aquests problemes governamentals venen deguts al regnat d’Isabel II, el panorama polític s’anavacomplicant. Els carlins seguien defensant l’absolutisme i els moderats i progressistes difereixen en la intensitat i profunditat de les reformes liberals. El desprestigi dels moderats,cremats per tants governs, i de la pròpia reina, va fer que el 1868, amb la Revolució de Setembre, aquesta hagués d’abandonar el país. Per aquest motiu en aquest document apareixen aquestesparaules: atmosfera corrompuda, servilisme en la cort i covardia i baixesa en els cossos colegisladors. Un altre tros de text que fa referencia al regnat d’Isabel II és quan diu “Ells ho han volgut, en lloc de regnar per l’amor dels seus pobles s’han estimat més fer-ho per la força de les baionetes...”
Amb aquestes paraules podem deduir que aquesta JuntaRevolucionaria està en contra del regnat d’Isabel II, el que volen és allunyar-se de tot això i intentar imposar la sobirania nacional i buscar la llibertat del poble.

LAIA MIRA
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS