Comentario de texto del diario la rambla

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (310 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA RAMBLA – SALUT I FORÇA

Context general de l’època:
A l’any 1925 regnava el rei Alfons XIII, fill d’Isabel II, y va ser quan va haver la dictadura de Primo de Rivera. Hi haviabipartidisme: el partit conservador i el partit liberal.
al Marroc, les forces del dictador espanyol Primo de Rivera, porten a cap el Desembarcament d’Alhucemas. Es produeix el finalde la guerra del Rif entre España i el Marroc.
En aquell moment hi havia una acceleració dels moviments migratoris camp-ciutat.

Context de la publicació:
Aquest text estàcontingut en el primerament setmanari i, posteriorment diari, ‘La Rambla’. Va ser un diari amb un àmbit de distribució nacional, que tractava temes d’esport.
Va ser fundat el 10 de febrerde l’any 1930 a la Rambla de Canaletes (Barcelona) per Josep Sunyol i Garriga. El primer exemplar en distribuir-se va sortir quatre dies després de la fundació, és a dir, el 14 defebrer.
Josep Sunyol i Garriga va ser un lluitador i patriota Català, per tant, és d’esperar que el contingut d’aquest diari donés més importància al fets relacionats amb Catalunya i elseu idioma, el Català.
El diari va tancar l’any 1936, degut a que el PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya) va confiscar el diari sota manament d’Aymaní.

Anàlisi deltext:
Aquest text parla sobre els partits de futbol internacionals que es van dur a terme al últim quart de l’any 1925. Explica que Espanya està de sort després de la victòria contraÀustria, encara que els Austríacs pensaven que tenien les de guanyar.
Es nota la posició catalanista del diari, ja que li dona molta importància al gol que va fer el valencià Cubellsitambé al pas a ser un jugador internacional.

Conclusió:
Aquest text mostra la orientació política dels redactors del diari i de la importància del futbol en aquella època.