Comentario de texto

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2011
Filosofia pràctica (2010/2011)

1er lliurament
Comentari de text: Plató, La República 357c – 358a
D’alguna manera, el que és interessant d’aquest fragment de La Repúblicade Plató del és qüestionar-se per què la majoria difereix de Plató a l’hora de considerar la justícia com un bé desitjable per ell mateix classificant-lo, al seu torn, dins el grupdels béns penosos, dels que desitgem únicament pels beneficis que procuren.
Per plató, la justícia és allò que beneficia a l’individu en el mateix grau que beneficia a laciutat. Contràriament, la idea de la majoria és que la justícia no és res més que alguna cosa que es desitja amb vistes a obtenir un salari o una bona reputació, de la mateixa maneraque només s’acompleix amb les lleis de la ciutat per la impotència que aquestes suposen a l’hora de cometre injustícies.
La justícia s’ha de dur a terme amb la única pretensióde ser feliç. Amb la confiança cega en que en que actuant justament no caldran beneficis addicionals a aquesta manera de fer, sinó que la mateixa satisfacció d’estar actuant de lamillor manera condicionarà al benestar individual i consegüentment al benestar col·lectiu. Si, per contra, s’actua amb la pretensió d’obtenir una recompensa per actuar ambjustícia, aquesta deixa de ser justícia per convertir-se en un interès personal per obtenir uns mèrits que únicament beneficien a l’individu de forma momentània, i que de cap manerafaciliten el benestar col·lectiu. Ja que aquesta no és la finalitat que busca algú que actua d’una manera determinada per aconseguir un objectiu distint al d’assolir la felicitat ensí. I es precisament en les diferents pretensions que es tenen davant la justícia el que fa deferir a la majoria de Plató, que tan sols cerca en ella un camí cap a la felicitat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto
  • el comentario de texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS