Comentario en catalan del poema de eco

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (721 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comentari del poema Eco
Joan Brossa (19 de gener 1919, Barcelona- 30 de Desembre 1998, Barcelona) va ser un
dramaturg, artista plàstic i poeta. També va ser l’avantguardista més important
de lasegona meitat del segle XX i finalment ha estat un introductor de la poesia
visual en la literatura catalana. Va vendre llibres “perillosos”, així va ser com va conèixer poetes i llibres censuratspel franquisme. Fent referència a la seva etapa d'estudiant Joan Brossa sempre ho va fer amb poc entusiasme. En realitat considerava que l'escola era una mena d'estafa on només ensenyaven"cultura d'opereta". Amb només disset anys Joan Brossa fou cridat pels republicans per lluitar al front de Lleida. I precisament allà, a la guerra, va començar la carrera poètica. De la poesia i el sonet, salta ala pintura, tot passant per la música, l'òpera i el teatre. Freud va ser qui va impulsar a Joan Brossa a la psicologia i finalment va ser lligada íntimament en la seva literatura. L'any 1941, aBarcelona, li presentà el poeta Josep Vicens Foix, un home que esdevindria un autèntic mestre per a Brossa. L'any 1948, en plena postguerra i enmig del franquisme més acusat, s'involucrà juntament amb ungrup de pintors en l'edició d'una revista avantguardista "Dau al Set". Joan Brossa va morí a l'edat de 79 anys.
L’estructura externa d’ Eco consta de dos quartets(estrofes de 4 versos) idos tercets (estrofes de 3 versos) decasíl·labs menys en la tercera estrofa que hi apareixen versos amb sis i tres síl·labes, la rima es consonant i majoritàriament major, però en la tercera estrofa hi apareix unarima d’art menor. El lèxic del poema és senzill con si el poema es tractes d’una lliçó de la vida.
El tema general del poema és una reflexió que fa sobre la vida i el sentit que té. A més a mésl’autor fa dues preguntes vitals, de les que no pretén obtenir-ne cap resposta: qui som? i a on anem?.
Per a comentar el poema(tot el conjunt del poema es una metàfora) el separarem per les estrofes...