Comentario la fuerza de uno

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 7 (1524 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comentari de la pel•lícula LA FUERZA DE UNO
DIRECTOR: John G. Avildsen
PAÍS/ANY: USA/1992
INTERPRETS:
Stephen Dorff (PK als 18 anys)
Armin Mueller-Stahl (Doc)
John Gielgud (St. John)
Morgan Freeman (Geel Piet)
Fay Masterson (Maria Marais)
La pel•lícula ens explica la vida d’un noi fill de pares anglesos que neix al voltant dels anys 30 a Sud-Àfrica. Ben aviat podem veure que lainfantesa d’aquest és ben desgraciada, començant per la manca del seu pare que mor just abans de néixer ell, i més tard la mare i la dida que l’havia cuidat i ensenyat de ben petit. El nen (a partir d’ara PK, que es el nom que es fa servir a la pel•lícula) és dut a un internat on tots els seus companys formen part dels afrikaners (descendents d’holandesos, francesos i alemanys, que composen la classedirigent al país), una de les divisions racials existents al país. Des del primer moment en PK va sofrir maltractaments per ser anglès fins al punt que, quan va esclatar la segona guerra mundial i Hitler va anunciar que expulsaria els anglesos de Sud-Àfrica, els “companys” d’escola van matar una gallina que tenia d’amiga i gairebé corre ell la mateix sort.
En PK creix i va a viure amb el seu avi quefins llavors havia estat vivint fora i coneix en Doc, que li ensenya música i es podria dir que una mica de filosofia de vida. Poc després envien en Doc a la presó i en PK el va a veure a diari per rebre les classes de música i on també coneix a en Geel Piet, que a més de convertir-se en amic seu l’ensenya a boxejar. En PK aprèn a boxejar alhora que contempla les diferencies tribals i racials quees troben dins la mateixa presó (evidentment governada per afrikaners) però ell no hi fa diferències. En un concert organitzat en part per Geel Piet, PK i Doc es produeix l’assassinat d’en Geel Piet per part d’un dels guàrdies de la presó. En aquest concert es poden veure totes les tribus unides treballant gràcies a la música que en PK i en Doc havien composat. Al final de la guerra, en Doc tornaa Alemanya, d’on ell era originari i deixa en PK en mans del seu avi altre cop.
La pel•lícula fa un salt en el temps i veiem en PK a l’últim curs de l’institut on podem veure un jove molt intel•ligent, atlètic i sense prejudicis. Es converteix en el campió de boxa, i aconsegueix una beca per anar a estudiar a Oxford junt amb el seu millor amic. Aquí es on en PK comenta una lluita gairebé solcontra els que estan al govern i a favor de l’Apartheid. Fora de llei, s’entrena en un gimnàs mixt de negres i blancs, on li proposen d’anar a un combat contra un natiu negre al barri d’Alexandria, on es troben les tribus més marginades i de color negre, on també estava prohibit per llei accedir-hi. Venç en el combat i li recorden que és “el hechicero” que havia aconseguit la unió de les tribus a lapresó on havia conegut en Geel Piet, i el converteixen en el símbol de la unió entre tribus, en el mite. Mentre tot això té lloc, coneix el seu primer amor, Maria Marais, el pare de la qual és afrikaner i prohibeix a PK que es vegi amb la seva filla. Tot i la negativa del pare els dos corren riscos i forgen una relació amorosa.
En PK i el seu millor amic proposen al director del seu institutfer una escola els dissabtes a la nit per poder formar professors negres que alhora formarien altres persones, però els militars del govern ho descobreixen i els tanquen la escola ja que va en contra de les lleis. Més tard ho tornen a provar en una església i on Maria també els ajuda, però els assalten els militars i acaben accidentalment amb la vida de Maria. A l’enterro de Maria apareixen lafamília de Maria, en PK i els seus amics blancs i les tribus negres i amigues d’en PK per donar un últim adéu a Maria.
Quan es l’hora que en PK marxi definitivament del país per anar a estudiar a Oxford, un amic de les tribus negres el convenç perque es quedi allà per viatjar pel país i continuar ensenyant a més gent i que aquesta gent ensenyi a altra gent.
Observacions i Conclusions:
- Podem...
tracking img