Comentarios de catalan.

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (805 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comentaris de l’Antologia de la poesia catalana.

Yolanda García Sotoca
Imma Sanchis
Català

GUILLEM DE BERGUEDÀ – Cansoneta leu e plana.
Aquet poema parla d’un Marquèsque el descriuen com a traïdor, que una vegada el Marquès va perdre les dents per una baralla, també es riuen del seu físic, especialment del seu braç i la gent que és “es porta amb ell” només es perquèestan sols, perquè només els que estan sols es fien d’ ell.

CERVERÍ DE GIRONA – No·l prenatz lo fals marit.
El poema tracta d’una noia que s’ha casat amb l’home equivocat i el que l’escriu elpoema li diu que amb qui es té que casar és amb l’home que ella estima i amb la persona “correcta” (què representa que és ell).

RAMON LLULL – A vós, dona verge santa Maria.
Aquet poema és d’amor pera la verge Maria, l’autor parla de que sense ella no vol estimar. I vol anar a Síria a fer creient als infidels i a pacificar als cristians, perquè és el que la verge l’ha ensenyat. Però noaconsegueix que tots hagin volgut anar a predicar a Síria.

ANSELM TURMEDA – Elogi dels diners.
El poema ens parla de lo que normalment els cristians fan, perquè els diners fan que l’home sigui infernal,també es pot comprar l’honor, etc.
En aquella època tot es podia comprar amb diners, fins i tot si volies ser papa, amb corrupció i pactes podries arribar a ser-ho.

JORDI DE SANT JORDI – Presoner.Aquet poema ens parla de la solitud i la tristesa d’estar presoner, perquè abans d’estar-hi no ha sabut comportar-se amb la gent que l’envoltava i de l’únic que està content es de com ha servit al seusenyor ja què ho ha fet bé.
Tot el que es proposa no està al seu abast, espera que el seu senyor i Déu l’ajudin i què no l’abandonin en aquest moment.

AUSIÀS MARCH – Així com el cell
El poematracta d’un mariner que compara l’amor de la seva dama amb la mar.
Perquè quan la mar no està en calma és com és molt difícil navegar, i això li passa amb la seva dama, ja que no està al seu abast i...
tracking img