Como una novela

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (313 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Malaltia de Parkinson
És un trastorn neurodegeneratiu crònic que condueix amb el temps a una incapacitat progressiva, produït a conseqüència de la destrucció, per causes que encara es desconeixen,de les neurones pigmentades de la substància negra. Freqüentment classificada com un trastorn del moviment, la malaltia de Parkinson també desencadena alteracions en la funció cognitiva, enl'expressió de les emocions i en la funció autònoma.
Aquesta malaltia representa el segon trastorn neurodegeneratiu per la seva freqüència, situant-se únicament per darrere de la malaltia d'Alzheimer.Evolució de la mortalitat
Els estudis sobre la mortalitat en la Malaltia de Parkinson es troben limitats per l'escassetat de precisió dels certificats de defunció, així com per la confusió diagnòsticaentre el Parkinson idiopàtic i altres tipus de trastorns neurodegeneratius. Amb tot això, es pot establir que les taxes de mortalitat per Enfermedad de Parkison són baixes per a qualsevol estrat d'edat ique l'edat de la mort dels pacients ha anat desplaçant fins a edats més avançades, per un progressiu augment de l'esperança de vida.

Característiques del Parkinson
• Tremolor en repòs.
•Rigidesa muscular.
• bradicinèsia (lentitud dels moviments voluntaris).
• Pèrdua de reflexos posturals.

Efectes secundaris
La disfunció autonòmica s'acompanya de diverses manifestacions:hipotensió ortostàtica, restrenyiment, urgència miccional, sudoració excessiva, seborrea. La hipotensió ortostàtica pot ser ocasionada tant per la denervació simpàtica del cor com per efecte col.lateral dela teràpia dopaminomimética. Els símptomes psicòtics (més que una genuïna psicosi es tracta de la semiologia d'una demència) afecten a 6 - 40% dels pacients, en etapes primerenques inclouen lucinacionsvisuals, encara que la depressió i la demència són els principals desencadenants de la psicosi.

Tractament
El tractament de la malaltia de Parkinson consisteix en millorar, o almenys...