Comparació De Diferents Fonts Dels Guerrers De Riace

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2012
Diferencies respecte:

ANÀLISI FORMAL

- LLIBRE DE TEXT: A diferència del exposat a la revista, es parla del trencament del hieratisme propi de l’època arcaica gràcies al contrapposto, tècnicaque consisteix en l’elevació d’un dels malucs i la flexió de la cama contrària. Això crea un dinamisme, molt potenciat en el guerrer A.
Els cabells conserva encara una certa rectitud, però la forma decom cauen crea una sensació de més naturalitat.
Tal i com no s’especifica en la revista, es representa amb un gran realisme les parts detallades del cos, com els músculs, els tendons, i fins i totles venes dels braços i les mans.

- FOTOCÒPIA: Coincideix amb l’explicació del llibre de text en molts punts, i en uns pocs amb la revista, però tot i així s’expliquen més detalls formals.
Gràcies ala tècnica del contrapposto, les figures trenquen amb el hieratisme de l’època arcaica. Això aporta naturalitat a la figura, i sembla captada en el moment d’iniciar la marxa. S’emfatitza en lasensació de moviment que convida a l’espectador a imaginar els dos guerrers caminant.
Es parla també de les expressions dels guerrers, les quals son ferotges. Les barbes aporten un toc femení que aportauna
sensualitat atípica.
Fixant-se en les diferències en les dues escultures, en el guerrer A trobem que du els cabells sense recollir, que representa un home més jove i ple d’arrogància; en elguerrer B trobem un home més gran, amb més solidesa i experiència.

- REVISTA: Explica el procés de creació de les dues escultures basada en la tècnica de la cera perduda, no com les altres dues fonts(només anomenen que van ser creades amb aquesta tècnica). Aquest procés consistia en la creació d’un model en argila, el qual era recobert per un motlle de ciment, i a la forma que quedava s’introduïauna capa de cera. Un cop sec, queda un model fet de cera, i s’introduïa per uns canals el bronze. Després, es recobria de ciment de nou, i es calenta per eliminar la cera i deixar lloc per a que entri...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GUERRERS DE RIACE
  • Els guerrers de riace
  • Guerrers De Riace
  • Esquema i comentari dels diferents models antropològics (monista, dualista ...)
  • Fonts
  • comparaci+o
  • guerreros de riace
  • Fonts d'alimentació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS