Comparació Hobbes I Locke

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
Comparació entre Hobbes i Locke

Similituds

Desconeixença que la persona és social per naturalesa.
Desconeixença que el dret i la moral són condicions del pacte social.
Afirmen quela societat sanciona els costums i és l'única font dels judicis sobre el be i el mal.
Desconeixença de la llei com a fonament del dret i la moralitat personal i social.
Intenten explicarl'ordre interior de les nacions, però deixen de banda l'ordre internacional que queda subjecte al estat de naturalesa.

Diferències
L'estat de naturalesa per Hobbes parteix de la igualtat naturalque tenim les persones, considera que tothom està determinat per l'egoisme, només cerca la seva conservació i el seu plaer. Això genera un estat de naturalesa de guerra de tots contra tots: “Homo hominilupus”, l'home és un llop per a l'altre home, cada individu depèn de la seva força per assegurar la seva conservació i la seva seguretat. Per Locke aquest estat de natura dóna una llibertat iigualtat als éssers humans, són amos i senyors d'ells mateixos i són lliurats a la seva autocomplaença. Afirma que hi ha una llei natural o dret primitiu que porta als homes a reconèixer als altres com alliures i independents i a respectar els seus drets generals: el de la vida i el de la propietat.
La necessitat d'un ordre social produeix per Hobbes un estat absolutista (Leviathan) i inalienable(cap persona està fora de la protecció de l'Estat). Els límits del seu poder són els límits del pacte i es refereix a la protecció e la vida dels súbdits. Per tant, el sobirà no pot ordenar res quevagi en contra dels súbdits. D'aquí que la defensa del poder absolut (Estat) no es basi en el dret diví sinó en els interessos dels individus. Per Locke, això produeixi una monarquia parlamentària que hade servir als individus i procurar-ne el seu benestar sense que en pugi alienar els seus bens sense el seu consentiment. L'estat encarna la llei comuna que evitat el perill de l'enfrontament de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hobbes y Locke
  • Hobbes Locke
  • Hobbes y Locke
  • Hobbes y Locke
  • Hobbes- locke
  • Hobbes y locke
  • Hobbes y locke
  • Hobbes y locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS