Comparación entre Nietschze Y Marx

Páginas: 2 (457 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
Marx i Nietzsche, junt amb Freud, són considerats com els filòsofs de la sospita, però els separen grans diferències.

Marx té un punt de vista materialista, influït per la dialèctica d'Hegel (totés matèria) i la seva concepció és anomenada "materialisme històric" (els canvis polítics i socials es produeixen a partir dels canvis que es donen en la base material de la societat, en els modesde producció). Per a Marx la història és la història d'una contínua lluita de classes. En aquest aspecte Nietzsche està influït per Schopenhauer, veu el món com una voluntat de poder, com un equilibrientre les forces actives i reactives. Nietzsche és un vitalista, i més creu que l'art és la clau per entendre el món.

Respecte a la Teoria del Coneixement, Marx està influït pel positivisme i perla dialèctica d'Hegel en la qual veu un motor de transformació de la societat. Nietzsche critica la ciència perquè només estableix relacions quantitatives, elimina les diferències qualitatives i nopenetra en el que les coses són. Creu que la mentida pot ser superior a la veritat si afavoreix la vida, diu que els sentits ens mostren la realitat i la raó ens enganya.

Marx creu que l'essència del'ésser humà és el treball i les relacions amb la natura i amb altres éssers. Per Nietzsche l'ésser humà és un pont entre l'animal i el superhome. El més important, per a Nietzsche, són els instints,el cos, l'irracional.
Marx creu que el món actual es regeix per una moral burgesa, fruit de l'estructura econòmica. Per a ell tots els productes culturals d'una societat capitalista només sónmanifestacions d'una ideologia unitària. Nietzsche creu que hi ha dues morals: de senyors i d'esclaus. Creu que els senyors han de manar i els esclaus obeir. Dins de la moral d'esclaus distingeix entre dos:marxisme i cristianisme, les quals critica.

Marx veu la política com la lluita de classes: burgesos i proletariat. Creu que arribarà la revolució del socialisme científic, i tot acabarà amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparacion de marx
  • COMPARACION MARX
  • Comparacion Marx
  • Comparación Marx
  • comparacion marx joven con marx viejo
  • Marx y spencer (comparacion y analisis)
  • Comparacion entre hegel y marx
  • Comparación Burke, Marx y Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS