Conceptes anatomics

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (372 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1- Segons Hendrix en la seva porcio mitja el peu actua com una barra de torsio, la seva part central esta formada per el cuboides i les ultimes cunyes, la seva porció posterior per el calcanii laseva porció anterior per l'eix del segon i tercer metatarsians.

2- Espai situat entre el calcani i l'astràgal. El si tarsià és un compartiment anatòmic situat entre la cara inferior de l'astràgal i lacara superior del calcani, per davant de l'articulació subtalar posterior. Normalment conté teixit gras i lligaments que contribueixen a l'estabilitat lateral del turmell i el tars.
Produeixmolèsties cròniques en l'orifici extern del si del tars.- Sol ser secundari a entorsis repetides del turmell.- És freqüent no trobar cap lesió anatomopatològica.El "síndrome del si del tars" consisteix endolor i sensibilitat que s'alleuja amb la injecció d'un anestèsic local amb inestabilitat subjectiva del retropeu generalment es deu a una lesió del lligament interossi astragalocalcani (que potestar esquinçat, bloquejant la subastragalina, inflamat de forma crònica) o de l'articulació subastragalina.L'antecedent de traumatismes previs insuficientment tractats és freqüent en aquest tipus delesió.Hi ha quadres clínics anomenats síndromes del si tarsià, que es caracteritzen per l'aparició de dolor a la part lateral del peu, en l'àrea corresponent al si del tars associat a una sensaciód'inestabilitat tarsiana.Precisament l'origen d'aquest síndrome és habitualment traumàtic encara es pot veure també en pacients amb poliartritis inflamatòries o amb deformitats severes del peu.exploracióImpossibilitat de deambulació ràpida i carrera.Dolor o la palpació de la vora externa del si del tars, per davant del moléolo peroneal. Sensació d'inestabilitat del turmell, el dolor augmenta ambel valg forçat anterior.La infiltració anestèsica és diagnòstica, si desapareix el dolor de forma temporal, ens trobem davant una síndrome del si del tars.S'ha de diferenciar de la tenosinovitis...
tracking img