conceptos historicos

Páginas: 11 (2603 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013



1. Acord Sykes-Picot: El Tractat Sykes-Picot de 1916 va ser un acord secret entre Gran Bretanya i França per dividir l'Orient Mitjà una vegada conclosa la Primera Guerra Mundial. Deu el seu nom als negociadors del pacte, Sir Mark Sykes, en representació de Gran Bretanya i Charles François Georges-Picot per França.

2. Acords de Camp David: La Pau de Camp David o els Acords de CampDavid de 1978 van ser signats pel president d'Egipte (Anwar El Sadat), i el Primer ministre d'Israel (Menachem Begin) el 17 de setembre de 1978, després de 12 dies de negociacions secretes a Camp David. Els dos acords van ser signats a la Casa Blanca i en va ser testimoni el President dels Estats Units Jimmy Carter.

3. Alsàcia-Lorena: Alsàcia-Lorena era un territori de l'imperi Alemany format perla regió d'Alsàcia i el departament de Mosel·la (Lorena), arrabassats a França el 1871 arran de la Guerra francoprussiana.

4. Antecedents del conflicte-àrabisraelià: El conflicte àrab-israelià és aquell entre l'Estat d'Israel i els seus veïns àrabs, en particular els palestins. Els problemes que inclou varien amb el temps.

5. Apartheid: L'apartheid va ser una política que esdevingué unsistema de segregació racial dut a terme entre 1948 i 1990 durant els govern del Partit Nacional a Sud-Àfrica.


6. Armistici: L’armistici és un acord entre estats belligerants per al cessament de les jostilitats, sense posar fi a l’estat de guerra. És de carácter temporal.

7. Conferència de Paris: La conferència de pau de París de 1919 és una conferència internacional, organitzada pelsguanyadors de la Primera Guerra Mundial per tal de negociar la tractats de pau entre els Aliats i els vençuts.

8. Crisis dels míssils a Cuba 1962: La Crisi dels míssils a Cuba és com s'anomena al conflicte entre els Estats Units, la Unió Soviètica i Cuba l'octubre de 1962, generat arran del descobriment per part dels Estats Units de bases de míssils nuclears soviètics en territori cubà.

9.Crisis del petroli de 1973: La crisi del petroli de 1973 va començar el 17 d'octubre de 1973, arran de la decisió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli, de no exportar més petroli als països que havien recolzat a Israel durant la guerra del Yom Kippur, que enfrontava a Israel amb Síria i Egipte.
10. Doctrina Truman: La Doctrina Truman establia que els Estats Units podien donar suporta "persones lliures que estan resistint els intents de domini per minories armades o per pressions exteriors". Aquestes directrius van acabar tenint una forta tendència anticomunista donat el context històric, fins a tal punt d'un fanatisme perseguidor de qualsevol moviment dins el mar de l'esquerra política.

11. França de Vichy: El Govern de Vichy, la França de Vichy o el Règim de Vichy,denominat oficialment l'Estat Francès, fou el govern de França des de juliol de 1940 fins a l'agost de 1944, és a dir, durant la Segona Guerra Mundial des de l'ocupació del país pels alemanys fins a la intervenció dels Aliats mitjançant els desembarcaments de Normandia i Provença.

12. França Lliure: França Lliure és el nom que es donava a la resistència fundada a Londres pel general De Gaulledesprés de la crida del 18 de juny de 1940 de qui fou reconegut com a cap dels francesos que continuen la guerra per Winston Churchill durant la Segona Guerra Mundial.

13. Guerra àrab-israelià de 1967: La Guerra dels Sis Dies, també coneguda com a Guerra de juny de 1967 en la historiografia àrab, 2 va ser un conflicte bèl.lic que va enfrontar a Israel amb una coalició àrab formada per Egipte,Jordània, Iraq i Síria entre el 5 i el 10 de juny de 1967.

14. Guerra àrabe-israelià de 1973: La Guerra de Yom Kipur, també coneguda com a Guerra del Ramadà o Guerra d'Octubre, va ser un enfrontament armat a gran escala entre Israel i els països àrabs d'Egipte i Síria dins de l'anomenat conflicte àrab-israelià. Va suposar l'última guerra total, en múltiples fronts, entre Israel i els seus veïns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos historicos
  • CONCEPTOS HISTORICOS
  • Concepto del tipo de histórico del estado y de derecho
  • conceptos histora 2ºbach
  • desarrollo historico del concepto de celula
  • Vision Historica Del concepto de trabajo
  • Desarrollo historico del concepto de célula
  • Origen Historico De Lo Conceptos Motivacionales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS