Conductismo

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 26 de enero de 2013
EL CONDUCTISME
Explica a partir de la pel·lícula la teoria del conductisme clàssic.
El nostre cos està governat a través d’unes lleis, però aquest no està sol, sinó que hi ha un medi al seu voltant i actua d’una manera o d’una altra. Davant aquest medi tenim unes reaccions que s’anomenen respostes que provoquen una acció davant l’equilibri entre el cos i medi, és a dir entre estímul iresposta.
Davant de les respostes, trobem dos fases que Pavlov va experimentar amb un gos (aquestes fases apareixen esmentades amb dibuixos) i més endavant les compararé amb la pel·lícula la Naranja Mecànica.
1ª FASE (Pavlov)






2ªFASE



1ª FASE(Naranja Mecànica)
- Estímul neutre no hi ha resposta
En la pel·lícula, l’estímul neutre és la cançó de Beethoven, que al principi noprodueix cap resposta concreta.
- Estímul incondicionat resposta incondicionada
L’estímul incondicionat podria tractar-se de la droga que va amb la llet, i la resposta podria ser una actitud i un comportament diferent al principi, i això comporta que quests nois violin i agredeixin a gent, i per tant, tinguin un plaer.
Estímul incondicionat+neutre resposta incondicionada.
La suma delsdos estímuls esmentats anteriorment, la música, que en aquest cas, el protagonista sembla que senti mentre comet aquest actes vandàlics, i la droga, fa que aquest noi segueixi agredint i violant a les persones, i que també, tingui plaer.
2ª FASE
-Estímul condicionat resposta condicionada
L’estímul condicionat, podria ser quan el noi va a la seva habitació i escolta la música de Beethoven,i la resposta és la següent: mentre ell escolta la novena simfonia de Beethoven, ell somia amb alguna escena on té relacions sexuals amb noies o les viola, o altres tipus d’escenes, i ell obté un plaer.

Però el conductisme clàssic no acaba amb aquestes investigacions, encara hi ha més; com per exemple la adquisició i l’extinció d’una resposta, i la generalització i discriminació d’estímuls.Adquisició i extinció d’una resposta.
El jove i el seu grup que amb la resposta condicionada que té de realitzar o imaginar-se actes agressius i violacions és l’adquisició d’una resposta condicionada; és a dir, la resposta que normalment realitza. El procés contrari és l’extinció. En la pel·lícula, a el jove intentant canviar-li la conducta de la següent manera:
Li col·loquen unes pinces o algúversemblant als ulls perquè no els tanqui i, a continuació, li posen la música de Beethoven (estímul condicionat) i després li posen una pel·lícula on surten tot d’actes immorals per a la nostra societat, com violacions, agressions a la gent, etc.
Al principi, al noi li agradava veure aquestes escenes, però a mesura que passava el temps, a el noi li agradaven menys, fins al punt de desagradar-licompletament i produir-li temor.
Així, van canviar-li la conducta, i d’aquesta manera van aconseguir que si escoltava exteriorment o interiorment la música de Beethoven, la resposta que realitzes no fos com al del principi, sinó, tot al contrari, que rebutges i no desitges fer aquelles respostes i rebutjar aquesta música en concret. Però, en cas que cometés aquest acte, associaria l’acció amb lamúsica que li té pànic al final de la pel·lícula i segur que deixaria de realitzar-lo.
Però, la extinció d’una resposta es podria explicar millor amb les teories de Skinner, però com no són teories del conductisme clàssic, esmentaré la teoria adequada d’una manera resumida. S’utilitza un reforç negatiu ja que veient la pel·lícula que li posen i escoltant la seva música preferida, la seva conductacanviarà i es portarà com un bon home civil.
Generalització i discriminació d’estímuls
La generalització d’estímuls es produeix quan una resposta condicionada es fa extensiva a elements que tinguin característiques similars a l’estímul; i la discriminació consisteix en la capacitat de distingir entre l’estímul condicionat que ens provoca una resposta condicionada i els estímuls condicionats que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conductismo
  • Conductismo
  • Conductismo
  • CONDUCTAS
  • CONDUCTISMO
  • conductismo
  • Conductismo
  • CONDUCTISMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS