Conflictes a uganda

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (734 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Conflictes a Uganda
Almenys 131 persones moren cada dia al nord d'Uganda a causa de la violència i de les malalties derivades de les dures condicions de vida als campaments de desplaçats, segons vadenunciar un informe d'una coalició ugandesa d'organitzacions no governamentals (ONG) nacionals i internacionals citada per l'agència de premsa de l'ONU, IRIN. L'informe indica també que cada diamoren 58 nens menors de cinc anys a causa de la violència i de malalties evitables i assegura que amb el que costa la guerra cada any es podria subministrar aigua potable a 3,5 milions de persones.

"Hiha 918 morts noves cada setmana", va afirmar la coalició Organitzacions de la Societat Civil per la Pau al nord d'Uganda (CSOPNU). El nord d'Uganda és pastura de les accions armades dels rebels del'Exèrcit de Resistència del Senyor (LRA) - acusats davant el Tribunal Penal Internacional (TPI) de crims contra la Humanitat - i de les forces governamentals - a les quals les ONG internacionals acusende greus violacions de drets humans -.

"Cada mes, al voltant de 25.000 persones moren a Uganda per malalties fàcilment evitables", va afegir. De moment no s'ha pogut demanar l'opinió del Governrespecte a aquest informe.

Segons la CSOPNU, el 85 per cent d'aquestes morts no es produirien en condicions normals i s'han d'atribuir directament a les pèssimes condicions de vida dels desplaçats,que no tenen aigua, d'instal • lacions sanitàries i d'atenció mèdica adequats i que sobreviuen en un estat d'extrema pobresa. "Les dues causes principals de mort són la malària i la sida", va afegirl'informe.

58 NENS DIARIS

Cada dia moren de mitjana 58 nens menors de cinc anys a causa de la violència i de malalties evitables, va prosseguir CSOPNU. Una quarta part de tots els nens de la regiómés de deu anys ha perdut a un dels seus pares o fins i tot a tots dos.

"A prop de la meitat de tots els nens de Kitgum, al nord d'Uganda, s'enfronta a malnutrició crònica", va denunciar la...
tracking img