Contaminació acústica

Páginas: 3 (600 palabras) Publicado: 28 de abril de 2011
La contaminació acústica.
Quan parlem de soroll en referència al so, habitualment es defineix com so mancat de significat amb més volum de l'usual. S'utilitza l'expressió soroll com a sinònim decontaminació acústica, es fa referència a un soroll amb una intensitat alta, que pot inclús ser perjudicial per a la salut humana.
Tipus de sorolls.
* Soroll acústic: que es aquell que produeixalgún tipus de so, que normalment s'associa al volum del só, com per exemple, el soroll que generen unes obres al carrer.
* Soroll no acústic: aquell que no produeix cap tipus de so, però que téinterferències. En aquest grup es poden trobar molts subtipus de soroll, com el soroll electrònic, el soroll visual i el soroll genètic.
Com es mesura el soroll?
Per a mesurar l’impacte del sorollambiental o contaminació acústica s'utilitzen tres indicadors: LEQ, LDN i SEL.
- LEQ (nivell de soroll constant). Mesura en decibels el nivell de soroll en un determinat lloc, durant un període de temps.
-LDN (Nivell equivalent Dia-Nit). El LDN mesura el nivell de soroll LEQ que es produeix en 24 hores. Al calcular el soroll nocturn, com no ha d'haver-hi, es penalitza amb 10 dBa als sorolls que esprodueixen entre les 10 de la nit i les 7 del matí.
-SEL (Sound Eplousure level). El SEL és el nivell LEQ d'un soroll d'un segon de duració. El SEL s'utilitza per a mesurar el nombre d'ocasions en quèse superen els nivells de soroll tolerat en llocs específics.
Efectes del soroll sobre la salut.
El soroll pot bloquejar, distorcionar, canviar o bé interferir amb el significat d'un missatge, tanten la comunicació humana com en la comunicació entre aparells electrònics.
Una malaltia que té a veure amb el soroll és la fonofòbia, és a dir, por al soroll. També té altres efectes per a la nostrasalut, malalties fisiològiques, en ambients sonors superiors als 100 decibels que poden provocar la pèrdua d'audició, psíquiques, com per exemple que pot crear estrés Insomni i dificultat per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Contaminació Acústica
  • Contaminació acústica i radioactiva
  • Normativa sobre contaminació acustica
  • Contaminacio
  • contaminacio
  • La contaminacio
  • Contaminació
  • Contaminacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS