Contexto histórico de la Revolución Americana

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2013
La pel·lícula s’emmarca en el context històric de la Revolució Americana. La Revolució Americana va ser una revolució creada pels colons nord-americans que l'any 1620 a bord del vaixell Maiflowerarribaren a la costa de Masachusets fugint d'una persecució religiosa perquè eren puritans. Allà fundaren 13 colònies. Començà l'any 1775 i durà fins el 1783. En ells els colons nord-americans empesosper una seria de causes intentaren aconseguir un estat liberal i independent de Gran Bretanya.

Les causes que emprengueren els colons a reclamar aquesta independència són quatre. Els colonsdepenien políticament de Gran Bretanya i reclamaven representació en el parlament. Tenien que pagar un nombre major d'impostos pel fet que visquessin a l'altre costat de l'Atlàntic. Rebutjaven el monopolicomercial que havia instaurat Gran Bretanya damunt les 13 colònies. L’ influència de les idees il·lustrades com l’ igualtat davant la llei, una Constitució i uns drets bàsics.

Els documents històricsque sorgiren d'aquesta revolució són tres: l'any 1774 Thomas Jefferson, influït per les idees il·lustrades creava la Declaració dels Drets de l'home. Va ser la primera declaració de drets de tota lahistòria. El text exigeix una sèrie de drets inalienables com per exemple el dret a la llibertat, el dret d'opinió, a la propietat.... La Declaració D’Independència va ser creada el 4 de juliol de1776, en ella s'establia que les colònies deixaven d'estar unides a Gran Bretanya i passaven a forma part d'uns estat independent. El text defensava els drets de la Declaració de Drets de l’home. LaConstitució de 1787, és la primera constitució de tota la història i establia era una federació d'estats amb un poder central però que cada estat tenia unes lleis pròpies.

Però la pel·lícula es centraen les batalles de la guerra que enfrontaren els colons amb l'ajuda de l'exèrcit francès i l'espanyol contra els britànics. La guerra durà 8 anys. Entre el 1775 i 1783. En ella s' enllaçaren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La revolución rioplatense y su contexto americano.
  • contexto historico de la revolucion mexicana
  • Contexto Histórico De La Revolución Francesa
  • contexto historico de la revolucion francesa
  • Revolucion americana
  • Revolucion Americana
  • Revolucion americana
  • Revolución Americana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS