Control

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (631 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Com se realitza un control antidopatge:

Qualsevol atleta pot estar sotmès a realitzar-se un control tant si esta en una competició o simplement esta entrenant: El atleta pot estar seleccionat persorteig ( aleatòriament ) o pel fet de haver superat un rècord mundial, nacional, o continental.

1. S’avisa al atleta.

El atleta rebrà una carta escrita per un jutge on se’l obliga a fer-se uncontrol antidopatge. Des del moment que rep la carta, disposa de una hora per presentar-se al lloc convocat per fer-se el control.

2. Presentació a la sala antidopatge.

Un ajudant acompanyarà alatleta des de que ha estat avisat fins que hagi arribat a la sala. Allà podrà estar acompanyat amb alguna persona de confiança i se li entregaran begudes.

3. Escollir un envàs per la orina

Quanel atleta estigui disponible de subministrar la orina tindrà que agafar un envàs

4. Subministrament de la prova amb supervisió

El atleta tindrà que mostrar clarament com diposita la orina perassegurar-se’n que es seva, això implica que ha de mostrar clarament els braços i la part del cos compresa entre la cintura i els genolls. Se li obliga a obtenir una mostra de 80Ml exceptuant per laEPO ( eritropoyetina ) que sen necessitarà 125Ml. El atleta o podrà fer-ho amb calma ja que disposa de tot el temps que necessiti.

5. Elecció dels envasos de seguretat.

Al omplir la mostra deorina, se tindrà que guardar-la en un envàs de seguretat.

6. Divisió de la mostra i mesurar el PH i la densitat.

Se li demanarà al atleta que separi la seva mostra en dos envasos diferents ( A i B), en el envàs A se tindran que ficar 40Ml com a mínim i en el B 30Ml com a mínim. Quan es fa la prova per a EPO al primer envàs se’n dipositen 75Ml com a mínim i al B la resta.
El metge desprésmesurarà el PH i la densitat.

7. Tancar les mostres.

Quan el metge i l’atleta assegurin que els envasos estan correctament tancats i identificats es ficaran a una caixa de poliespan que també serà...
tracking img