Conversaciones adecuadas

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (324 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
NORMAS DE UNA BUENA CONVERSACIÓN
Pautes per fer les converses més agradables i més efectives. Seguint aquestes normes se poden preveure moltes discussions.
1.Sintonitzar el canal de la parella2.Donar senyals d’escolta
3.No interrompre
4.Formular preguntes amb habilitat
5.Utilitzar tacte i diplomàcia

1.Sintonitzar el canal de la parella

Encara que els dos membres de la parellaparlin del mateix tema, el seu enfocament pot ser diferent i que no arribin a establir un contacte significatiu.
Si ja hi ha una tendència de l’altre membre de la parella a respondre com no ensagrada, s’ha de presentar el tema que es vol parlar amb una explicació del com esperem que ens contesti.

2.Donar senyals d’escolta

Una conversa és un intercanvi mutu d’intercanvi d’idees.
Unatípica disputa és la part femenina que és queixa de que l’home no l’escolta cuan ell diu que sap cada paraula que ella ha dit.
Un estudi demostra que la dona emet sons mentre que els homes fanel silenci. Les expressions facials i els gestos també ens indiquen que l’altre ens escolta.

3.No interrompre

Interrompre cuan l’altre esta parlant també és molt freqüent. Hi ha també unadiferencia de sexe: els homes tendeixen a interrompre més que les dones.
El que sempre interromp hauria d’aprendre a retenir les seves idees fins que l’interlocutor hagi acabat de parlar.4.Formular preguntes amb habilitat

La formulació de preguntes pot iniciar una conversa, mantenir-la o acabar-la.
Una pregunta inicial pot resultar superficial però una conseqüència de preguntesmostra un interès. Un bon inici de conversa és demanar l’opinió de l’altre.
A vegades la manera de formular la pregunta pot tallar la conversa, un exemple: les preguntes que comencen demanant Perquè?, són acusadores, intentar trobar una altre manera de formular-les.

5.Utilitzar tacte i diplomàcia
Aquesta norma ens recorda que sempre és necessari utilitzar la consciència i el criteri per...
tracking img