Copia certificada (català)

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (767 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Comunicació Cultural Comunicació Audiovisual

Copia Certificada

Títol: Copia Certificada
Director: Abbar KiarostamiGènere: Drama
Data d’estrena: 29 d’octubre del 2010-12-12
Intèrprets: Juliette Binoche (Ella) i William Shimell (James)

Es tracta d’una pel•lícula que provoca el dubte i la confusió al’espectador. El metratge planteja la qüestió de: Què és l’original i què és la còpia? i ho fa exemplificant-ho amb l’art i l’amor. Un paral•lelisme que durarà fins al final de la pel•lícula i inclús després.Al film se’ns planteja la situació d’un escriptor, James interpretat per William Shimell que dóna una conferència a Itàlia sobre la seva nova obra, un llibre titulat Copia Certificada, un llibre quetracta sobre l’obra d’art original i la còpia. Però la còpia no té perquè ser pitjor que la original, com bé diu el nom és una còpia, una representació de la realitat. Kiarostami juga amb aquestdilema. Què és real?
A la mateixa conferència se’ns presenta la segona protagonista
Ella interpretada per Juliette Bionche, una mare soltera i galerista d’art que intentarà emprendre una relació ambl’escriptor.
Al llarg de la pel•lícula una empleada d’un cafè confon a la parella de nou-coneguts amb un matrimoni, a partir d’aquí la història radicalment canvia. Pateix una mena de desdoblament d’unavida paral•lela. Ara els protagonistes sembla ser que són un matrimoni distanciat per temes laborals i que porten casats uns 15 anys. No sabem ben bé si és la vertadera realitat o és que elsprotagonistes interpreten o viuen el moment d’un matrimoni amb problemes, és a dir reprodueixen una situació concreta, com una còpia de una realitat que segurament pateix més d’una parella en algun lloc del món.Amb això kiarostami també ens mostra un deteriorament del matrimoni, un desgast produït pels anys i pel distanciament de la parella. Res és com al principi. Mentre se’ns mostra aquest món de...