Coronel

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2011
Comentari de text: La trepitjadora

Àngel Guimerà va néixer a Santa Cruz de Tenerife l’any 1845, fou dramaturg i poeta en llengua catalana. La seva extensa obra, notable per unir a una aparençaromàntica els elements principals del realisme, el va fer un dels màxims ecponents de la Renaixença o “ressorgiment” de les lletres catalanes a finals del segle XIX. El seu pare era un comerciantdel Vendrell que retornà a Catalunya l’any 1853. Alguns aspectes biogràfics van influir en la seva obra, com el fet de néixer fora de Catalunya i fora del matrimoni, és a dir, quan els seus pares encarano eren casats. Per això hi apareixen personatges condicionats pel seu origen i presoners entre dues cultures. Va morir a Barcelona l’any 1924.
En les seves obres, Àngel Guimerà dona moltaimportància als afers romàntics, a la dona i els protagonistes que acostumen a ser de classe baixa, aquest poema n'és un clar exemple. La vinya, va ser un dels millors cultius temps enrere, i Àngel Guimerà larepresenta en aquest poema i en Maria Rosa.
La Rosa, éssent recordada per un jove enamorat un any després del seu primer trobament, trepitjant la verema, que més bona es torna pel fet de que siguiella qui la trepitja. Sens dubte una dona atractiva als ulls del jove, que se la mira i desitja ser trepitjat per ella.
Aquest any tenen bona collita, pero pel jove, la millor collita serà la que lamossa va trepitjar.
En el primer paràgraf un jove ens introdueïx el record d'una noia anomenada Rosa, que trepitjava la verema de la collita de l'any passat, un tret romàntic que ens porta al pasat, alrecord d'una noia de la que n'està enamorat. Tot seguit, en el següent, ens explica que (la verema es fonia només de pensar-hi), quan ella el mirava, desitja ser sota els seus peus, ser trepitjat perella, aprop, un símbol clarament eròtic. En el tercer, ens descriu la noia, és atractiva, està mal vestida, per tant ens dona a coneixer la seva classe social, és morena símbol que ens mostra que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el coronel
  • El coronel
  • el coronel
  • coronel
  • coronel
  • El coronel
  • El Coronel
  • Coronel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS