corrosión del carácter. Richard Sennett

Páginas: 11 (2540 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
















LA CORROSIÓN DEL CARÁCTER
Las consecuencias personales del trabajo en el nuevo capitalismo.
Ritchard Sennett























Introducció a la Sociologia del Treball

1. Introducció

El contingut d'aquest treball és un anàlisi del contingut del llibre La corrosión del Carácter, de Richard Sennett. Aquest llibre es podria dirque fa un repàs sobre l'evolució del treball en l'era actual, en treball en el nou capitalisme. Ho fa a través d'històries reals i verídiques, segons apunta al pròleg, de gent d'Estats Units, agafa la seva realitat per explicar el món laboral actual.

El llibre planteja diferents temes relacionats amb el món del treball al nou capitalisme, proposa temes com el canvi de model de treball que hiha hagut amb el pas del temps, on abans era un feina estable i per tota la vida, ara és un món variant i inestable on el canvi de treball dins una vida laboral és el més normal i el més lògic que es vagi fent; i, a més, el canvi no implica anar cap a una feina millor si no que moltes vegades simplement implica un canvi. Analitza altres temes com la positivitat o negativitat de la rutina en la tascaa realitzar, la flexibilitat a l'hora de canviar de feina i en risc de fer aquest canvi entre d'altres. Al meu treball s'aprofundirà dins els capítols 1, 2 i 8 que parlen sobre el canvi de model de treball d'una generació a la posterior, de la rutina en el treball i de la perillositat del pronom “nosaltres”. Crec que amb aquests temes es poden observar les conseqüències del treball en el noucapitalisme encara que se'n haguessin pogut triar uns altres perfectament.
2. Comentari crític
2.1 Capítol 1. A la deriva

El llibre de Ritchard Sennett comença amb el capítol titulat “ A la deriva” on conta la història de vida de un pare i un fill. El pare, Enrico, té una feina fixa com a porter d'un edifici on fa feines com netejar o escombrar. Forma una família i procura una vida millorpel seu fill. El seu fill, Rico, estudia a la Universitat i té bones feines al llarg de la seva vida, també es casa i forma una família. Rico però, no té una feina fixa, va canviant de treball i de lloc de residència cada cert temps, ja sigui per millorar la seva feina o per la de la seva esposa. En el bot generacional d'un a l'altre canvien moltes coses.
Rico és una persona que té un bon treballi que guanya un sou molt superior al del seu pare, es pot dir que ha pujat un escaló a l'escala social. Ell també té fills però està preocupat per no poder-lis inculcar valors ja que no té gaire temps per estar amb ells.
La desaparició d'una feina estable ha fet que cada canvi sigui un grau d'experiència i que el jovent sigui molt més adaptable a les noves situacions que no la gent d'una certaedat. El fet que al nou capitalisme no hi aparegui una feina fixe, al meu entendre, podria tenir alguna cosa a veure amb els cicles econòmics que provoca aquest model de l'economia. Estar en una crisi econòmica que en part ha estat ocasionada pel cicle del capitalisme ha fet que la gent hagi de deixar el seu lloc de feina habitual i hagi d'adaptar-se a una altre feina que potser no hi té gaire aveure. Sé que aquest no és ben bé el cas de Rico, ell intenta treballar de coses relacionades amb la seva matèria però també agafes feines per les quals està sobrequalificat però que ha de realitzar per poder seguir mantenint el seu estatus econòmic. Rico canviava de feina normalment no per necessitat extrema, si no per fer el canvi o perquè s'havia de traslladar per la feina de la seva dona i queella també pogués progressar en la seva carrera laboral. Sé que no és el mateix que està passant ara però així i tot es pot relacionar. Haver d'anar canviant de feina ara és estrictament necessari, pel fet que moltes empreses han anat tancant o fent reducció de personal, per tant, la població s'ha d'adaptar als llocs de treball que queden bacants i ha de canviar la seva rutina (de la qual parla...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Richard Sennett La corrosión del carácter
  • Richard Sennett, La Corrosión Del Carácter
  • La Corrosión Del Caracter. Sennett
  • La Corrosion Del Caracter
  • La Corrosión Del Carácter. Richard Sennet
  • Resumen por capítulos de "la corrosión del carácter" Richard Sennett
  • RICHARD SENNETT La Corrocion Del Caracter
  • Sennett-Richard-La-Corrosion-Del-Caracter-Las-Consecuencias-Personales-Del-Trabajo-En-El-Nuevo-Capitalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS