creixement

Páginas: 4 (930 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014
UNITAT 10. La direcció estratègica de l’empresa.

10.1 Què és la direcció estratègica?
Estratègia és el conjunt de decisions que una empresa pot prendre sobre actuacions per realitzar, sobre elsrecursos que pot utilitzar en aquestes accions, i tot això per assolir una sèrie d’objectius empresarials a diversos nivells, buscant l’èxit. Tenint en compte l’entorn econòmic, tecnològica o social ipossibles reaccions de la competència.
La direcció estratègica és el procés de gestió d’una estratègia empresarial dins de l’empresa, que s’ha d’adaptar a un entorn canviant i a una competència quereacciona, tenim en compte el llarg termini, amb la finalitat d’assolir l’èxit mitjançant la millora de la seva posició competitiva o resoldre els problemes que amenacen a l’empresa.10.2 Elements de la direcció estratègica
Hi ha tres elements fonamentals:
a) Anàlisi estratègica. Abans de definir una estratègia i la seva direcció cal estudiar un conjunt d’elements:
Entorneconòmic, social, política o tecnològic: defineix el conjunt d’amenaces que s'ha de salvar o d’oportunitats per aprofitar. Influencia de factors interns.
Capacitat estratègica: són els recursos i capacitatsde l'empresa que pot desenvolupar a escala d'organització. Es tracta de factors interns, punts febles que s'han d'evitar i punts forts a potenciar.
Expectatives dels promotors o emprenedors delnegoci: definir de manera clara i prèvia quins objectius o metes es volen assolir segons el nivell de beneficis.
b) Elecció estratègica. S'ha de determinar l'estratègia a implantar. Hi ha tres tipusd'estratègies corporatives, de negoci i operatives.
c) Implantació de l’estratègia. Definir i planificar de quina manera s'aplicarà l'estratègia pel que fa als recursos, l'organització del procés idefinint un pla temporal de les accions estratègiques a seguir.
10.2.1 El procés de la direcció estratègica.
Etapes que caracteritzen el proces estratègic:
Definició d’objectius. Quins son els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Corbes De Creixement
  • El creixement
  • visió general del creixement espanyol
  • Creixement raphanus sativus
  • Ansoff creixement de l'empresa
  • Creixement Intern I Extern De L'Empresa
  • Influència De La Temperatura En El Creixement Dels Llevats.
  • EL CREIXEMENT DE LES MANUFACTURES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS