Crisi econòmica 2008-2010

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2010
La crisis econòmica va començar l´any 2008 en els Estats Units. Els principals factors causants son els alts preus de les matèries primes, la sobrevalorarització del producte, una crisis alimentariamundial, una elevada inflació planetària i l´amenaça d´una recensió en tot el món, també una crisis creditícia, hipotecària i de confiança en els mercats.
Segons Jesús Huerta de Soto la crisissorgeix de l´expansió creditícia fictícia orquestrada per els bancs centrals i que ha motivat que el empresaris invertissin on no havien de fer.
 
Aquesta crisis ha sigut senyalada com la crisis delspaïsos desenvolupats.
La dècada dels anys 2000 ja va haver-hi un increment de les matèries primes, Peró va ser en el 2008 especialment de la pujada del petroli i del menjar que va augmentar tant que vacausar danys econòmics amenaçant amb la gana en el Tercer món i l´estancament de la globalització.
En els Estats Units van entrar al 2008 en una greu crisis creditícia i hipotecaria. En Setembre del2008 el problemes es van agreujar amb les bancarrotes de diverses entitats financeres relacionades amb el mercat de les hipoteques immobiliàries.
La crisis es va expandir per diversos països Europeus ialguns van sofrir greus efectes. Dinamarca va entrar en recessió en el primer trimestre del 2008.
La crisis es va estendre per tots els països desenvolupats del món. Japó, Austràlia i Nova Zelandavan sofrir contraccions. N'hi ha una gran preocupació sobre el futur dels països de Xina i Índia en Àsia; Argentina Brasil i Mèxic en Amèrica o Sud-àfrica en el continent Africà
 
 
Conseqüènciessobre  l´economia espanyola:
Durant el 2008 a Espanya va haver un gran creixement de desocupació ja que moltes empreses van presentar expedients de regulació d´ocupació ( EREs) com per exempleBridgestone, Burberry, Delphi, Iveco, Marina D´or, Nissan, Ono, Opel, Pirelli, Porcelanas Lladró y Arte Porcelanas, Renault, Roca, Ryanar, Seat, Sony Espanya, Torras Papel, T-Systems Iberia i Telefònica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisis economica 2008-2010
  • Crisi economica
  • Crisi mundial 2008
  • La crisi econòmica mundial
  • Crisi economica europea
  • Informe: La Crisi Econòmica
  • La crisi del 2008
  • Crisis económica en méxico 2008-2009-2010

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS