Crisis Subprime. Pel•Lícula Wall Street Ii

Páginas: 7 (1516 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2011
CRISIS SUBPRIME. PEL•LÍCULA WALL STREET II
A continuació dono resposta a les següents preguntes que molts de nosaltres ens hem fet: què es el subprime?, perquè s’anomena subprime?, com es va generar?. Les hipoteques d'alt risc, conegudes a Estats Units com subprime, eren un tipus especial d'hipoteca, preferentment utilitzat per a l'adquisició d'habitatge, i orientada a clients amb escassasolvència, i per tant amb un nivell de risc d'impagament superior a la mitjana de la resta de crèdits. El seu tipus d'interès era més elevat que en els préstecs personals (tot i que els primers anys tenen un tipus d'interès promocional), i les comissions bancàries resultaven més costoses. Els bancs nord-americans tenien un límit a la concessió d'aquest tipus de préstecs, imposat per la Reserva Federal.Atès que el deute pot ser objecte de venda i transacció econòmica mitjançant compra de bons o titularitzacions de crèdit, les hipoteques subprime podien ser retirades de l'actiu del balanç de l'entitat concessionària, i transferides a fons d'inversió o plans de pensions. En alguns casos, la inversió es feia mitjançant l'anomenat carry trade. El problema sorgeix quan l'inversor (que pot ser unaentitat financera, un banc o un particular) desconeix el veritable risc assumit. En una economia global, en què els capitals financers circulen a gran velocitat i canvien de mans amb freqüència i que ofereix productes financers altament sofisticats i automatitzats, no tots els inversors coneixen la naturalesa última de l'operació contractada.
La crisi hipotecària de 2007 es va desencadenar en elmoment en què els inversors van percebre senyals d'alarma. L'elevació progressiva dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal, així com l'increment natural de les quotes d'aquesta classe de crèdits van fer augmentar la taxa de morositat i el nivell d'execucions, i no només en les hipoteques d'alt risc.
 La definició fàcil d'hipoteca subprime és amb un exemple: Una hipoteca subprime ésdonar-li una hipoteca de 240.000 euros a una parella de mileuristes amb contracte temporal perquè es comprin una casa de 250.000 euros, pagant un interès per sota els dos primers anys. Això sí, la hipoteca pujava després a l'euribor + 8%.
Causes de la crisi:
Diversos factors es van aliar per donar lloc a la crisi financera.
• En primer lloc, l'enorme bombolla especulativa lligada als actiusimmobiliaris. Als Estats Units, com en molts altres països occidentals, i després de l'esclat de la bombolla tecnològica de principis de segle XXI, entre els anys 2000 i 2001, es va produir una fugida de capitals d'inversió tant institucionals com familiars en direcció als béns immobles.
• Els atemptats l'11 de setembre de 2001 van suposar un clima d'inestabilitat internacional que va obligar elsprincipals bancs centrals a baixar els tipus d'interès a nivells inusualment baixos, a fi de reactivar el consum i la producció a través del crèdit.
La combinació d'ambdós factors va donar lloc a l'aparició d'una gran bombolla immobiliària fonamentada en una enorme liquiditat.
La compra-venta d'habitatge era amb fins especulatius amb càrrec a hipoteques que, amb la venda, eren cancel•lades pertornar a comprar una altra casa amb una nova hipoteca, quan no es finançaven les dues operacions mitjançant una hipoteca pont. El mercat aportava grans beneficis als inversors, i va contribuir a una elevació de preus dels béns immobles, i, per tant, del deute.
Però l'escenari va canviar a partir del 2004, any en què la Reserva Federal dels Estats Units va començar a pujar els tipus d'interès percontrolar la inflació.
El president George W. Bush i el secretari del Tresor Henry Paulson durant la crisi de liquiditat de setembre de 2008 van proposar la Llei d'Estabilització Econòmica d'Urgència de 2008 (anomenat també Pla de rescat financer dels Estats Units o salvament econòmic dels Estats Units) amb caràcter intervencionista que autoritza al secretari del Tresor nord-americà a gastar 700...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CRISIS DE LA BOLSA DE WALL STREET
  • crisis de wall street 2010
  • Wall Street Ii
  • ¿Cómo se inició la crisis en la bolsa de valores de Wall Street?
  • Crisis de wall street
  • Wall street
  • Wall street
  • Wall Street

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS