cronicas de la veritat oculta

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2369 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de abril de 2013
Leer documento completo
Vista previa del texto
El Desert

Un home que veu com la vida se li envà i l'agafa ben fort amb la mà i se la va envolicar amb una vena. Un dia una adivina li treu la vena per saber si era cert, se li escapa la vida i es mor.

La ratlla i el desig

Un home un dia tornant cap a casa mes tard del que és normal va patir un accident; el cavall amb què anava es va estimbar i ell es va fer mal a un turmell. L'home vaveure una estrella com queia i va demanar un desig: que casa meva sigui a la cantonada següent, quant va arrivar a la cantonada la casa era allà, l'home com que no s'ho creia va anar fin son tenia que ser la casa però no l'hi va trobar i va tornar cap a la cantonada on havia aparascut casa seva.

La conciència, visitadora social

És d'un assassí que, un dia, avans de matar a una persona se liapareix un àngel. L'àngel li diu que no la mati, que li pot robar tranquilament sense matar-la. L'assassí li diu a l'àngel que cada u es deu allò què és, i ell està ben decidit, i la mata.

El principi de la saviesa

És d'un home molt ric, que un dia, al seu jardí hi troba una mà. L'home posa anuncias als diaris per què aparegui l'amo de la mà, el ve a veure molta gent buscant objectes que hanperdut, i els troben al seu jardí, però el propietari de la mà no apareix, finm que un dia l'home, amb l'ajut d'un home que llegeix la mà, se n'adona de qui és la mà i se'n va a casa de l'amo de la mà. L'amo de la mà li diu que ja l'esperava, que se la va tallar expressament perquè ho deia l'evangeli.

L'any de la meva gracia

Un home està convençut de la presencia divina en el seu interior.Un dia, va comprer una nina per a la seva filla, aquesta, al tocarla, es va pintar tota. Van decidir crear un negoci per a poder sortir de la pobresa a la que estaven sotmesos aleshores. Al final, són vençuts per la competència extranjera.

Aquest conte t'ensenya a no confiar en només una petita cosa que penses que et pot portar a la glòria i deixant de banda les demés coses.

La ciencia i lamesura

Un millonari pota dos experts d'Alemanya que fan una inspecció de tots ells. El pare, els hi deia que estarien sota vigilancia. Un dia, el pare va veure que havia desaparegut l'arsènic i es pensava que podrien haver estat els fills per a matar als obrers. No arribant amb acords amb els fills, varen morir els borers de la casa emmetzinats. Va venir la festa on assistia l'alcalde i els nenses van posar a jugar com estava previst i a tothom li va agradar. Els nens, però, no els hi agradava, i a la minima deixaven al tècnic sense sentits i s'anaven a jugar amb els gitanos. El pare va acabar per posar al tècnic a l'escut d'armes del castell.

La revolta del terrat

Ens situem en un edifici amb diversos pisos distribuït de tal manera que, la classe pobre es situi adalt i la altaabaix. Una greu disputa la causa el gos del protagonista que es menja un tapís molt valorat. Les diferencies entre les persones de l'edifici van provocar grans revoltes, van tallar l'aigua i tot. Van guanyar a batalla el protagonista i els del seu grup.

La clara conciencia

Un bon amic li parla a un home de les greus conseqüencies que tenen els actes que hom fa en el present i que tindran unpaper important en el futur. L'home, al cap d'uns dies, es ferit en un bombardeig i l'amic el va a visitar, llavors, retornen a la conversa ja esmentada. L'home, va preveure una desgracia inminent i va fer el posible per a canviar d'habits per a poder-la evitar. Cansat i apoderat d'aquella visió espantosa, retorna a la seva vida quotidiana. Així doncs, un dia, a l'oficina, sent el soroll de sirenes,i seguidament es desperta a l'hospital. L'home va morir a mans de l'amic a falta d'il·lusions.

L'home i l'ofici

Un home està capficat en la seva feina sense fer res més, es va trobar malament i el remei del metge va consistir en que s'enamorés d'alguna dona per a que la seva vida fos més hermosa. Sortint de la consulta, i capficat com estava, va topar amb una noia i allà mateix li va...